Nöbet Tuttu Yine de Koruyamadı - Son Dakika
Yerel

Nöbet Tuttu Yine de Koruyamadı

Nöbet Tuttu Yine de Koruyamadı

Aydın'da saman yapılmak için başında gece gündüz nöbet tutulan anız dolu tarlada çıkan yangında 200 dönüm arazi zarar gördü.

29.05.2013 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da saman yapılmak için başında gece gündüz nöbet tutulan anız dolu tarlada çıkan yangında 200 dönüm arazi zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre; Aydın merkez Baltaköy köyünde ikamet eden Coşkun Yüksel, Çakırbeyli köyü Büyük Menderes Nehri kenarındaki 220 dönüm araziye ektiği buğdayları hasat etti. Türkiye'de geçen yıl yaşanan saman kıtlığı ve fiyatların aşırı yükselmesi nedeniyle buğdayın saplarını saman yapmayı planlayan Yüksel, yangın çıkmaması için tarlasının kenarını traktörle komple sürdükten sonra gece gündüz nöbet tutmaya başladı.

Bugün öğle saatlerinde birkaç saatliğine tarladan ayrılan Yüksel, tarlasından dumanların yükselmeye başladığını görünce büyük çok yaşadı. Tarlasında saman yapmak için beklettiği anızlarının yandığını gören Yüksel'in yardımına diğer çiftçiler yetişti. İş makineleri ile yangını söndürmeye ve anızlarının bir kısmını dahi olsa kurtarmaya çalışan Yüksel, itfaiyeden yardım istedi. Yangına müdahale eden Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kısa sürede yanan alanı kontrol altına aldı.

220 dönüm alandan 200 dönüm üzerinde bulunan anızların tamamen yandığı yangında büyük maddi hasar oluştu. Buğday anızından saman yapmayı planlayan Coşkun Yüksel, yangın sonrası büyük bir üzüntü yaşadı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak gün içinde 2-3 ayrı noktada çıkan yangına müdahale ettiklerini belirten İtfaiye Müdürü Murat Aydın, "Vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Burada çıkan anız yangınında çiftçimizin emeği ve milli servetimiz yandı. Yangına müdahale etmeye çalışırken hemen itfaiye ve orman teşkilatını arayarak yardım istesinler. Aydın'da bugün rüzgarında etkisiyle farklı yerlerde yangın çıktı. Akçaova beldesinde de bir orman yangını var. Ekiplerimiz buranın ardından o bölgeye takviye olarak gidecekler" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nöbet Tuttu Yine de Koruyamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement