Nöbet Ücretleri Maaşın Yarısı Kadar Olsun - Son Dakika
Güncel

Nöbet Ücretleri Maaşın Yarısı Kadar Olsun

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, "Sağlık çalışanlarının nöbet ücreti en az maaşının yarısı kadar olmalı" dedi

20.12.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atçı, gazetecilere yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının en çok nöbet ücretlerinin çok düşük olmasından yakındığını bu nedenle nöbet ücretlerinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü altında ezildiğini belirten Atçı, bazı hemşirelerin hastanede nöbet tutulmayan bölümlerde görev almak veya nöbet sisteminin olmadığı kurumlara geçmek için çaba gösterdiğini söyledi.

"NÖBET ÜCRETİ MAAŞIN YARISI KADAR OLMALI"

Nöbet ücretlerindeki düşüklüğün başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarında "Tükenmişlik Sendromu"na yol açtığını kaydeden Atçı, "Ay sonunda sağlık çalışanlarına ödenen nöbet ücretleri en az maaşın yarısı kadar olması gerekiyor. Nöbet ücretlerinin düşük olması doktorları da mağdur ediyor. Bu hastaneler sadece nöbet tutan sağlık çalışanlarına tapulu değil. Bu insanlar nöbet tutuyorsa, bu insanların emeğinin karşılığının verilmesi lazım" diye konuştu.

Atçı, şöyle konuştu: "Nöbet ücretleri yetersiz. Gündüzleri 6 hemşirenin baktığı bir servise gece bir hemşire bakıyor. Bu hizmetin karşılığında ödenen ücret ise çok düşük kalıyor. Çalışanlar maddi karşılığı olmayan nöbeti tutmak istemiyorlar. Nöbet tutmamak için araya başka kişileri sokuyorlar. Bunun önüne geçmek için nöbet ücretlerinin gerçek değerini bulacak şekilde değerlendirilmesi lazım. Üst yöneticiler bu kanayan yarayı görmezden gelmemeli. Bu soruna bir çözüm getirilmeli. Çözüm de gayet kolay. Eskiden acil servis nöbetlerinden muazzam bir kaçış vardı. Acil Servis'te nöbet ücretlerine yüzde 50 zam gelince bu kaçış azaldı. Biz tüm nöbet tutan ekiplere maddi olarak tatmin edici bir ücret verirsek, herkes nöbetini severek tutar. Nöbet karşılığını da alır. Torpil aramak zorunda kalmaz. Sağlık Bakanlığı'nın nöbet ücretleri sorununu ciddi olarak ele alması gerekiyor."

DOKTORLARIN YÜKÜ AĞIR

Hastanelerde nöbet yükünün, genel cerrahi, ortopedi, dâhiliye gibi bölümlerde olduğuna dikkat çeken Atçı, "Bu bölümlerde görevli doktorlarımız sabaha kadar nöbet tutuyorlar. Ay sonunda çok düşük nöbet ücretleri yatıyor.
Genel cerrahi, Dâhiliye uzmanları nöbet tuttuğu halde nöbet tutmayan birçok branştan daha düşük ücret almaktadır. Hâlbuki biz şunu söylüyoruz, nöbet ücretleri en az maaşın yarısı kadar olmalı. Çünkü Avrupa'da nöbetler için gündüz mesai ücretinin üç katı ödeme yapılıyor. Sağlık çalışanlarının nöbet karşılığı hak ettiği ücreti alamaması yıpranmışlık sendromuna yol açıyor. Sağlık Bakanlığı'nın üzerinde durması gereken konularından biri nöbet ücretleri olmalı. Sağlık çalışanlarının en çok talep ettiği konularından birisi budur. Bazen nöbetlerde iyi yemek çıkmadığında, sağlık çalışanları dışarıdan yemek yiyor. Nöbet ücretinin yarısı yemeğe veriliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nöbet Ücretleri Maaşın Yarısı Kadar Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement