Nöbetçi Yurtlar 5 Eylül'e Kadar Açık Olacak - Son Dakika
Güncel

Nöbetçi Yurtlar 5 Eylül'e Kadar Açık Olacak

Nöbetçi Yurtlar 5 Eylül\'e Kadar Açık Olacak

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaz aylarında hizmet veren nöbetçi yurtların açık kalma süresinin 5 Eylül'e kadar uzatıldığını bildirdi.

22.08.2014 14:16  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaz aylarında hizmet veren nöbetçi yurtların açık kalma süresinin 5 Eylül'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, nöbetçi yurtların yeni öğretim dönemine hazırlık aşamasında temizlik ve tadilat gibi genel çalışmaların yapılabilmesi amacıyla 25 Ağustos'a kadar hizmet vermesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.

Bu kararın ardından özellikle staj, kurs, sınav ve yaz okulu gibi sebeplerle Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınan öğrencilerden yaz döneminin sonuna kadar sürenin uzatılması yönünde yoğun bir istek geldiğini vurgulayan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak Türkiye'nin 81 ilinde 300 binden fazla öğrencimize hizmet veriyoruz. Her zaman vurguladığım gibi; KYK'nın asıl sahibi genç kardeşlerimiz. Onların istek ve taleplerini yerine getirebilmek için tüm şartlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Yurtlarımızın yeni sezona hazırlanabilmesi açısından ilk etapta 25 Ağustos'ta tadilat ve yenileme çalışmalarının başlaması kararını almıştık. Ama genç kardeşlerimiz bu sürenin yaz döneminin sonuna kadar uzatılması adına bizden bir talepte bulundular. Biz, gençlerimizin her talebine anlık olarak çözümler üreten, onlar gibi genç ve dinamik bir kurumuz. Nöbetçi yurtlarımızda süre uzatılması talebini de yaz kursu, sınav, staj ve benzer süreçleri göz önünde bulundurarak 5 Eylül 2014 tarihine kadar uzattık. Hem yaz döneminde hem de normal öğretim döneminde yurtlarımızın en iyi şekilde hizmet verebilmesi adına çalışmalarımız devam edecek." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nöbetçi Yurtlar 5 Eylül'e Kadar Açık Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement