Nöbette yemek servisi Başkan'dan - Son Dakika
Güncel

Nöbette yemek servisi Başkan'dan

Nöbette yemek servisi Başkan\'dan

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde vatandaşlar, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

05.08.2016 09:05  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, darbe girişiminin ardından yaptığı "Alanlara çıkın" çağrısı üzerine başlayan demokrasi nöbeti, yurdun dört bir tarafında olduğu gibi, Birecik'te de devam ediyor. Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı'nın öncülük ettiği halk, 15 Temmuz akşamından bu yana alanlarda sabahlıyor.

"BÜTÜN BUNLAR ÜST AKLIN TEZGÂHI"

Halkı demokrasi nöbetinde bir an olsun yalnız bırakmayan Başkan Pınarbaşı, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara kendi elleriyle yemek dağıttı. Daha sonra kalabalığa hitap eden Pınarbaşı, oynanan bütün bu oyunların, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemeyen üst aklın tezgâhı olduğunu söyledi.

"BU MİLLETE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Birlik olduğu sürece bu milleti bölmeye, diz çöktürmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Pınarbaşı, şöyle devam etti:

"Bu millet tökezleyebilir ama dimdik ayağa kalkmasını da bilir. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, Sakarya'da, Çanakkale'de olduğu gibi. Bu millet büyük bir millettir. Bu millet savaşçı bir millettir. Bu millet, İslam halifeliğini üstlenmiş, yıllarca İslamiyet'in kılıcını çekmiş, İslam'ın dünyaya yayılması için her türlü cephede savaşmış, her türlü pisliğe ve namussuzluğa karşı koymuş bir millettir. Onun için şunu unutmamaları lazım; bu millete kimsenin gücü yetmez. Yeter ki biz birliğimizi, dirliğimizi bozmayalım. Dik duralım, eğilmeyelim. Biz bunları yaptıktan sonra onların ne topu, ne tankı ne de uçakları bizleri durdurabilir."

"FETÖ, ZEHİRLİ BİR YILAN"

Devletin kurumlarına sızmış terör örgütü FETÖ'nün, milleti sokmak için zaman kollayan zehirli bir yılan olduğunu herkesin gördüğünü belirten Başkan Pınarbaşı, "15 Temmuz günü aklımızın ucundan bile geçmeyen bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Allah'a şükürler olsun ki o gece 15 dakika gecikme ile Cumhurbaşkanımıza ulaşamadılar, Allah'a şükürler olsun ki Genelkurmay Başkanımıza o kağıtları imzalatamadılar, Allah'a şükürler olsun ki bu girişim gece yarısından sonra değil, 22.30 gibi başladı. Bu milleti Allah korudu. Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra sokaklara çıkıp, tankların önüne duran milletimiz öyle bir kahramanlık örneği gösterdi ki bunların aklı, hayali durdu" diye konuştu.

"600 YILLIK HAÇLI PLANI"

Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, terör örgütlerinin arkasındaki güçlerin, İslam ülkelerine önderlik yapmasını engellemek için Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya, güçsüzleştirmeye çalıştığını ifade etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'nın Köln ketinde yapılan toplantıya telekonferans yöntemiyle katılmasının dahi engellendiğine dikkati çeken Pınarbaşı, "Bu neyin korkusu? Bu telaş niye?" diye sordu.

"EMRİ ÜST AKILDAN ALIYORLAR"

"Darbe başarılı olsaydı, insanlar sorgusuz sualsiz zindanlara atılacak, infaz edileceklerdi" diyen Başkan Pınarbaşı, şöyle devam etti:

"Emri FETÖ vermiyor, bunları kukla yerine koyup oynatan üst akıl veriyor. Bu üst akıl yıllarca Türkiye'nin düşmanı olan İsrail'di, yıllarca bize dost görünen Amerika'ydı, İngiliz siyasetini her dönem konuşturan İngiltere'ydi, Almanya'ydı. Bugün bakıyorsunuz terör örgütlerini ellerindeki silahlara ya Amerikan silahı, ya Alman silahı ya da İsrail'den giden silahlar. Peki bu silahlar nasıl gidiyor onlara? Nasıl geçiyor onların ellerine? Orduya sızmış, bugün ortaya çıkan hainler tarafından veriliyordu. Bu devlet terörle mücadeleye 500 milyar dolar para harcadı. Bu ne demek biliyor musunuz? Birecik'te bir hastane yerine iki hastane demek. Birecik'in bir köprüsü olacağına iki köprüsü olacak demek. 2 bin TL maaş alan bir memurun 3 bin TL maaş alması demek. Türkiye'de yapılmayan yolların yapılması, okulsuz yerlere okul yapılması demek. Kişi başına 25 bin dolar gelir demek. Türkiye'nin her yerinde sanayi olacak demek. Türkiye'nin her yerinde bereket olacak demek. Türkiye'de fakir insan kalmaması demek. Ama bu hainler, Türkiye'yi terör belasıyla uğraştırıp, 40 yılda devletin 500 milyar dolar harcamasına sebep oldular."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nöbette yemek servisi Başkan'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement