Noel Baba, Noel Anneye Memleketini Gezdirdi - Son Dakika
Güncel

Noel Baba, Noel Anneye Memleketini Gezdirdi

Noel Baba, Noel Anneye Memleketini Gezdirdi

Dünyanın 35 farklı ülkesinde faaliyet gösteren Roberto Bravo’nun, Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi ile hayata geçirdiği ‘Santa Claus’ özel koleksiyonunun tanıtımını yapan grup, Noel Baba’nın memleketi olarak bilinen Antalya’nın Demre ilçesine geldi.

17.08.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın 35 farklı ülkesinde faaliyet gösteren Roberto Bravo'nun, Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi ile hayata geçirdiği 'Santa Claus' özel koleksiyonunun tanıtımını yapan grup, Noel Baba'nın memleketi olarak bilinen Antalya'nın Demre ilçesine geldi.

4. Yüzyılda Demre'de yaşayan ve herkes tarafından Noel Baba olarak tanınan Santa Claus için, özel koleksiyon çıkartan dünyaca ünlü mücevher markası Roberto Bravo, Noel Baba Barış Konseyi ile birlikte Demre ilçesine gelerek Noel Baba Kilisesi'ni ziyaret etti.

Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut önderliğinde kiliseyi gezen grup, bölge ve kilisenin tarihi hakkında Karabulut'tan geniş bilgi aldı. Demre'nin Likya birliğine bağlı bir bölge olduğunu anlatan Başkan Karabulut, Noel Baba Kilisesi'nin Apolyon tapınağının üstüne inşa edildiğini belirtti. Noel Baba'nın kemiklerinin buradan alınarak, İtalya'nın Bari şehrine götürüldüğünü kaydeden Karabulut, 1089 yılında 2. Urbanus Papa tarafından kemiklerin Bari de kutsandığını söyledi.

Ziyaret esnasında en çok dikkat çeken görüntülerden birisi, Noel Baba Barış Konseyi'nin Avustralya temsilcisi ve Noel Annesi Bernadette Dimitrov ile Konsey'in Avrupa Temsilcisi Noel Babası Imre Farkas oldu. Noel Baba kıyafetleriyle kiliseyi gezen ikili, sempatik tavırlarıyla dikkat çekerken, ziyaretçilerle bol bol hatıra fotoğrafı çekindi. Daha sonra kilisenin içerisini el ele gezen Dimitrov ve Farkas, Noel Baba'nın mezarı önünde ise duygusal anlar yaşadı.

Roberto Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, 'Santa Claus' özel koleksiyonundan elde edecekleri gelirin belirli bir bölümünü, Noel Baba Barış Konseyi'ne vererek Demre'nin tanıtımına katkı yapmayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Kamar, "Demre Noel Baba için önemli bir bölgemiz. Buraya gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi ve buranın farkındalığının artması gerekiyor. Bütün devlet yetkilileri ve turizm otoritelerinin buraya daha fazla ilgi göstereceğine inanıyorum. Roberto Bravo ve Noel Baba Barış Konseyi bunu yapmaya çalışıyor. Bunu da koleksiyonlarla bütün dünyaya tanıtmaya çalışacağız" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Noel Baba, Noel Anneye Memleketini Gezdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement