Norveç Dışişleri Bakanı Brende, Ürdün'de - Son Dakika
Güncel

Norveç Dışişleri Bakanı Brende, Ürdün'de

Norveç Dışişleri Bakanı Brende, Ürdün\'de

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cudeh ile görüştü.

20.10.2014 22:45  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cudeh ile görüştü.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlarının, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Cudeh'in Brende'ye, Norveç'in İsrail- Filistin barış görüşmelerine ve Gazze'nin yeniden imarına verdiği destekten ötürü teşekkür ettiği kaydedilen açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri konusunda ise Cudeh'in, "Açıkça yapılan bu düşmanca saldırılar, barış fırsatlarını yok ederken, bölgede ve dünyada radikalizm, terör ve şiddet olaylarının beslenmesine yol açıyor" ifadesine yer verildi.

İkilinin, Irak ve Suriye'deki gelişmeleri de görüştüğü aktarılan açıklamada, iki ülkenin terörizme karşı savaşın önemine vurgu yaptığı ve bu ülkelerdeki şiddetin sona ermesi için siyasi çözümü destekledikleri anlatıldı.

Açıklamada ayrıca Brende'nin, Ürdün'ün, Filistin sorununun çözümü için oynadığı rolü ve Suriyeli sığınmacılara katkısına vurgu yaptığı aktarıldı.

Norveç Dışişleri Bakanı Brende, Norveç Veliaht Prensi Haakon liderliğindeki delegasyon ile Ürdün'de resmi temaslarda bulunuyor. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç Dışişleri Bakanı Brende, Ürdün'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement