Norveç Dışişleri ve Savunma Bakanları, Erbil'de - Son Dakika
Güncel

Norveç Dışişleri ve Savunma Bakanları, Erbil'de

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ve Savunma Bakanı Ine Marie Eriksen Söreide'yle görüştü.

24.08.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ve Savunma Bakanı Ine Marie Eriksen Söreide'yle görüştü.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, konuk bakanlarla yapılan toplantında, "Norveç'in askeri ve insani yardımları, sığınmacıların durumu, terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele"nin yanı sıra bölgesel sorunların ele alındığı belirtildi.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Barzani, yardımlarından dolayı Norveç'e teşekkür ederek, "Peşmerge güçleri ile Kürdistan halkı, teröristlerin saldırılarına boyun eğmeyecek ve onurlu mücadelelerine devam edecektir. Norveç'in yaptığı yardımlar bu anlamda çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Barzani, bölgede yaşanan başkanlık krizine ilişkin tartışmaların "demokratik toplumlar için normal olduğunu" savunarak, "Siyasi bir süreçten geçiyoruz. Bunu olağanüstü bir durum olarak görmek doğru değil. Siyasi ihtilafların, Peşmergenin teröristlere karşı mücadelesine ve bölgedeki istikrara olumsuz bir etkisi olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki çözüm süreci ve terör saldırılarına değinen Barzani, sürecin devam etmesini ve sorunların "diyalogla çözülmesi" yönündeki temennisini tekrarlayarak, bu "konuda Kürdistan yönetimi olarak üzerlerine düşeni" yapmaktan geri durmayacaklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Brende de Norveç'in, "terörle mücadelesinde Kürt bölgesini desteklemeye devam edeceğini" bildirdiği aktarıldı.

Görüşmede IKBY Peşmerge Bakanı Mustafa Seyit Kadir, Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin ve Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç Dışişleri ve Savunma Bakanları, Erbil'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement