Norveç'te Ebola Bulaşan Doktorun İyileştiği Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Norveç'te Ebola Bulaşan Doktorun İyileştiği Açıklandı

Norveç\'te Ebola Bulaşan Doktorun İyileştiği Açıklandı

Sierra Leone'de gönüllü olarak görev yaparken Ebola virüsü bulaşan ve tedavisi ülkesinde yapılan Norveçli kadın doktorun iyileştiği bildirildi.

21.10.2014 23:42  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sierra Leone'de gönüllü olarak görev yaparken Ebola virüsü bulaşan ve tedavisi ülkesinde yapılan Norveçli kadın doktorun iyileştiği bildirildi.

Ebola salgınıyla mücadele için Sınır Tanımayan Doktorlar ekibiyle gönüllü olarak Sierra Leone'de iken virüsün bulaştığı 30 yaşındaki Norveçli doktor Silje Lehne Michalsen'ın "hastalığı atlattığı açıklandı.

Virüsün bulaştığı tespit edildikten sonra Norveç hükümeti tarafından 5 Ekim'de Sierra Leone'ye gönderilen özel bir uçakla başkent Oslo'ya getirilen Michalsen, iki haftalık tedavisinin ardından tedavisini yapan meslektaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında kameraların karşısına geçti.

Michalsen, artık sağlığına kavuştuğunu ve virüsü taşımadığını ileri sürerek, "Norveç'e getirilişimin kısa zamanda ve sorunsuz olması beni mutlu etti. Tedavi gördüğüm Ullevol Hastanesi'ndeki doktorlarıma 2 haftadır gösterdikleri gayret ve verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Salgını hiç yaşamamış gibi sağlıklıyım. Afrika'da ise bu salgına maruz kalanların durumları çok daha ciddi" dedi.

Michalsen, Afrika'daki hastalara yardım etmek için tekrar gitmeye hazır olduğunu belirtirken, sosyal medyada kendisine yönelik olumlu tepkiler için teşekkür etti.

Öte yandan çok sayıda Norveçli sağlıkçının gönüllü olarak bölgeye gitmek üzere başvuru yaptığı belirtildi. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç'te Ebola Bulaşan Doktorun İyileştiği Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement