Norveç'te Terör Paniği - Son Dakika
Yaşam

Norveç'te Terör Paniği

Norveç'teki kırmızı terör alarmı nedeniyle tatildeki Norveçliler yanlarına pasaport almadıkları için ülkelerine dönemiyor.

26.07.2014 19:34  Güncelleme: 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç'teki kırmızı terör alarmı nedeniyle tatildeki Norveçliler yanlarına pasaport almadıkları için ülkelerine dönemiyorlar. Polis, teröristlerin Suriye'den ayrılarak, Norveç'e doğru yola çıktıkları bilgilerini aldıklarını bildirdi.-OSLO (SNA)

NORVEÇ Gizli Servisinin uyarısı üzerine tüm ülkede kırmızı alarma geçirilen polis ve asker, sınırlarda pasaport kontrollerine başladı. Pasaport kontrolünden ise en çok etkilenenler, kırmızı alarm öncesi tatil yapmak üzere dış ülkelere giden Norveçliler oldu. Schengen ülkesi olduğu için pasaportsuz seyahat etmeye alışan Norveçliler ülkelerine dönemediler. Tatilini Danimarka'da geçiren Norveçli ailelerin, Frederikshavn ve Kopenhag limanlarından Oslo'ya gidecek feribotlara binmelerine izin verilmedi. Ülkelerine gidemeyen Norveçliler arasında Oslo yakınlarındaki Baerum şehri futbol takımı da vardı. Futbol takımı oyuncuları ve yöneticilerinin feribota binmelerine izin verilmeyerek, Norveç'in Kopenhag büyükelçiliğinden seyahat belgesi almaları istendi.

EHLİYET YETERLİ OLMADI

Frederikshavn limanında kalan Norveçli Kvilesjö ve Johansen aileleri terör tehdidi nedeniyle pasaportları olmadığı için Feribota bindirilmemeleri karşısında şaşkınlığa döndüklerini belirterek "gemiye bineceğimiz zaman güvenlik kontrolünde pasaport sordular. Danimarka'da olduğumuz için pasaport getirmemiştik. Hem Schengen ülkesi hem de Nordic ülkesi olduğu için pasaportla seyahat mecburiye yoktu. Pasaportumuz olmadığı için feribota bindirilmedik. Ehliyetimiz de ülkemize dönmek için yeterli kimlik sayılmadı"dediler.

AB'YE BİLGİ VERİLDİ

Norveç polisi, havaalanları, limanlar, kara sınırları olmak üzere ülkeye giriş ve çıkışlarda çok sıkı pasaport kontrollerine başladı. Ağır silahlarla donatılmış terörle mücadele ekipleri, şehir merkezlerinde, ana yollarda kontrollere ve şüpheli kişileri sorgulamaya başladı. Norveç hükümeti, pasaport kontrolü konusunda AB'ye ve Schengen ülkelerine bilgi verildiğini bildirdi. Öte yandan Sandefjörd havaalanından Amsterdam'a gitmek üzere havalanmaya hazırlanan uçakta bir yolcunun terör alarmı nedeniyle koyu tenli ve dövmeli bir kişiden şüphelenerek fenalık geçirmesi üzerine uçağın kalkışı ertelendi ve Daniel Petterson adındaki Norveçli, polisler tarafından uçaktan indirildi. Havaalanı Emniyet Müdürü Petter Aronsen

"bir yolcu Daniel Petterson'dan fazla şüphelenip fenalık geçirince bize yapılan ihbar üzerine yolcuyu uçaktan indirip ifadesini aldık. Yapılan 45 dakikalık görüşme sonrasında uçak gecikmeli olarak, söz konusu yolcuyu da alıp yoluna devam etti"dedi.

Norveç halkının kırmızı alarm nedeniyle büyük bir panik ve endişe yaşadığı belirtilirken, Polis, Norveç'te saldırı eylemi yapmayı planlayan Müslüman asıllı Teröristlerin Suriye'den ayrılarak Norveç'e doğru yola çıktıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Kaynak: Scandinavianagency.com

Son Dakika Yaşam Norveç'te Terör Paniği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement