Norveç'te Türk Ailenin Çocuklarının Ellerinden Alınması - Son Dakika
Güncel

Norveç'te Türk Ailenin Çocuklarının Ellerinden Alınması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül'ün, Norveç'te çocukları ellerinden alınan Türk aile ile görüştüğü bildirildi.

09.03.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül'ün, Norveç'te çocukları ellerinden alınan Türk aile ile görüştüğü bildirildi.

YTB'den yapılan açıklamaya göre, Bülbül, Norveç'te çocukları elinden alınan Halil Kiriş'i arayarak, YTB'nin kendilerine her türlü desteği vereceğini söyledi. Bülbül, ayrıca Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Esat Şafak Göktürk ile de telefonla görüşerek ailenin çocuklarını geri alabilmesi için neler yapılabileceği hakkında değerlendirmede bulundu.

Açıklamada, Norveç makamlarının, ülkede yaşayan Halil-Sultan Kiriş çiftinin beş, üç ve bir yaşlarındaki üç çocuğunun, ailenin çocuklara kötü davrandığı iddiasıyla ellerinden aldığı kaydedildi. Halil Kiriş, çocuklarının gördüğü kötü bir rüyayı, kreş yetkililerinin çocuklara kötü davranıldığı şeklinde yorumladığı ve bu yüzden çocuklarını ellerinden aldığını ifade ederek Türkiye'den yardım istemişti.

Kiriş ailesinin çocuklarını geri alabilmesi için Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği ve YTB tarafından gerekli çalışmaların yapmakta olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç'te Türk Ailenin Çocuklarının Ellerinden Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement