Norveçli Seri Katil Mahkemede Nazi Selamı Verdi - Son Dakika
Güncel

Norveçli Seri Katil Mahkemede Nazi Selamı Verdi

Norveç'te, 2011 yılında 77 kişiyi öldüren seri katil Anders Behreing Breivik, devlete karşı açtığı davanın görüleceği mahkemeye Nazi selamı vererek girdi.

15.03.2016 12:02  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç'te, 2011 yılında 77 kişiyi öldüren ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Anders Behreing Breivik'in, kaldığı hapishane koşullarının insani olmadığı gerekçesiyle Norveç devletine karşı açtığı dava başladı. Polis eşliğinde duruşma salonuna getirilen Breivik, kelepçesinin çıkarılmasının ardından Nazi selamı verdi.

77 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ 21 YIL CEZA ALDI

Breivik, 22 Temmuz 2011 yılında Norveç'in başkenti Oslo'da devlet binalarının yakınında bomba yüklü bir aracı patlatmış ve bu saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının ardından Utoya adasına giderek burada da 69 kişiyi öldüren Breivik'e 21 yıl hapis cezası verilmişti.

DURUŞMADA NAZİ SELAMI VERDİ

Cezaevi koşullarının insanlık dışı olduğunu savunan Breivik'in, Norveç devletine karşı açtığı davanın ilk duruşması Breivik'in kaldığı hapishanenin spor salonunda başladı. Polis eşliğinde duruşma salonuna getirilen Breivik, kelepçesinin çıkarılmasının ardından Nazi selamı verdi.

KISITLAMALAR RAHATLATILABİLİR

Duruşmanın Cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Mahkemenin, Breivik'in cezaevi koşullarının sert olduğuna karar vermesi halinde bu kısıtlamaların rahatlatılması hükmüne varılabilir.

DIŞ DÜNYAYLA İRTİBATA GEÇMESİ YASAK

Breivik, Norveç devletini, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özel ve aile yaşamına ve mektuplaşma hakkına saygı duymamakla ve insanlık dışı ya da küçük düşürücü muamele ya da ceza vermekle suçluyor. Televizyonlu bir hücrede diğer mahkumlardan tecrit edilmiş şekilde cezasını çeken Breivik'in dış dünyayla internet ya da telefonla irtibata geçmesi de yasak.

MEKTUPLAŞMA HAKKI ENGELLENDİ

Breivik'in avukatı Oystein Storrvik, müvekkilinin kaldığı başkent Oslo'nun yaklaşık 100 kilometre güneybatısındaki Skien cezaevinde tecrit nedeniyle stresli olduğunu savundu. Ancak, yetkililer Breivik'in mektuplaşma hakkının nedeniyle "aşırıcı bir ağ" kurmasını engellemek amacıyla sansürlendiğini kaydetti.

Öte yandan, başsavcılık, Anders Behreing Breivik'in insanlık dışı olduğunu savunduğu cezaevi koşullarının "sözleşme kapsamında izin verilenler dahilinde iyi" olduğunu bildirdi.

Norveçli Seri Katil Mahkemede Nazi Selamı Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Norveçli Seri Katil Mahkemede Nazi Selamı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Herşeyyalan: Ne utanmaz adam 77 insanı öldürmüş hala rahatının peşinde 10 1 Yanıtla
  • Zeynep: 21 yıl mı adaletsiz dünya iste 8 0 Yanıtla
  • 77 kişi öldürürseniz: Avrupada demek 21 yıl alıyorsun , belkide avrupa sandığımız yada gösterilen kadar adaletli değil 4 1 Yanıtla
  • rakkali: efferin sana afferin bağdadi hitleri severdi 3 0 Yanıtla

Advertisement