Novartis "YAŞASIN Sağlık!" Diyor - Son Dakika
Güncel

Novartis "YAŞASIN Sağlık!" Diyor

Novartis Türkiye, sosyal medya üzerinden başlattığı #YaşasınSağlık kampanyasıyla beslenme, egzersiz ve stres yönetiminin sağlıklı bir yaşam için önemine dikkat çekiyor.

01.07.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kampanya kapsamında 16 ilde, 18 yaş üzeri 1209 kişinin katılımıyla yapılan araştırmanın sonuçları Türkiye'de sağlıklı yaşamı etkileyen günlük alışkanlıklara dair önemli ipuçları veriyor. Novartis Türkiye, araştırma sonuçlarını ve sağlıklı yaşam önerileri içeren bilgileri #YaşasınSağlık etiketiyle sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Novartis, sağlıklı bir yaşamın önemine dikkat çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. #YaşasınSağlık etiketiyle Novartis Türkiye'nin sosyal medya kanalları üzerinden yürütülen kampanya, beslenme, egzersiz ve stres yönetiminin bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürmesine olan etkisine dikkat çekerek insanları sağlıklı bir yaşama davet ediyor.

Kampanya kapsamında Ipsos araştırma şirketi ile işbirliğinde bireylerin sağlıklı yaşama ilişkin görüş ve eylemlerini kapsayan bir de araştırma yapıldı. Türkiye temsili sağlanacak şekilde 16 ilde, 18 yaş üzeri 1209 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları Türkiye'de sağlıklı yaşamı etkileyen günlük alışkanlıklara ve sağlıklı yaşam denilince insanların aklına gelenlere yönelik önemli ipuçları ortaya koyuyor. Araştırmanın ilginç sonuçları 5 infografik halinde Novartis Türkiye'nin Flickr ve Twitter hesaplarında #YaşasınSağlık etiketiyle paylaşıldı.

Novartis Türkiye araştırma sonuçlarına ek olarak sağlıklı bir yaşam için beslenme, egzersiz ve stres yönetimi konularındaki önerileri içeren infografik ve videoları #YaşasınSağlık etiketiyle YouTube, Twitter ve Flickr hesaplarından paylaşmaya devam ediyor.

4 kişiden 3'ü kendini sağlıklı ve mutlu hissediyor!

#YaşasınSağlık kampanyası kapsamında yapılan araştırmaya göre Türkiye'de 4 kişiden 3'ü kendini sağlıklı hissediyor. Kendini sağlıklı hisseden erkeklerin oranı %81 iken kadınlarda bu oran %63 olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıklı olmayı araştırmaya katılanların %32'si hastalıksız yaşam, %26'sı beslenmeye dikkat etmek, %15'i ise spor yapmak olarak tanımlıyor. 100 kişiden 45'i sağlığını kaybetmekten korkuyor, 10 kişiden 9'u ise yakınlarının sağlığını kaybetmesinden endişe duyuyor. Verilen yanıtlara göre en çok korkulan hastalık ise kanser.

"Mutlu musunuz?" sorusuna %76 oranında "evet" yanıtının verildiği araştırmada insanların en çok mutlu olma sebebinin aile olduğu görülüyor. Erkeklerin kadınlara göre, evlilerin ise bekarlara göre daha mutlu olduğunu ortaya koyan araştırmaya göre gelecekle ilgili en büyük endişe ve korkuların başında %18'le sağlığını kaybetme ve %13'le çocukların geleceği geliyor. En çok stres yaratan faktör ise iş yaşamında yaşanan olumsuzluklar olarak belirtiliyor. Ankete cevap verenlerin %16'sı stresle baş etmek için spor yaptığını söylerken %13 ibadetle, diğer bir %13 ise gezerek stresle baş ediyor.

Türkiye'deki beslenme, uyku ve egzersiz alışkanlıklarına da ışık tutan araştırmadan çıkan ilginç bazı sonuçlar şöyle sıralanıyor;

· 100 kişiden 85'i kahvaltı yapıyor.

· Kahvaltıda en çok peynir (%90) ve zeytin (%82) tüketiliyor.

· Günde ortalama 6,5 bardak su içiliyor.

· Hafta içi ortalama 7, hafta sonu ise 8 saat uyunuyor.

· 100 kişiden 56'sı spor yaptığını söylüyor.

· En yaygın spor olarak yürüyüş (%73) tercih ediliyor. Yürüyüşü fitness (%21) ve futbol (%19) takip ediyor.

· Erkekler kadınlara kıyasla gün içinde daha fazla yürüyor.

Araştırma sonuçlarına göre sağlıklı yaşamla ilgili konularda kadın ve erkekler arasında önemli farklar ortaya çıkıyor. Kadınlar erkeklere kıyasla sağlığını kaybetmekten daha çok korkuyor ve kendilerini olduklarından daha yaşlı hissediyorlar. Hiç spor yapmıyorum diyenlerin oranı kadınlarda (%50) erkeklerden (%39) daha yüksek. Kadınlar sevdiklerini kaybetme ve aile bireylerinin zarar görmesi gibi konularda daha fazla endişe duyarken, erkekler için en fazla endişe kaynağı işsizlik ve parayla ilgili konular. Erkekler kendilerini daha mutlu ve sağlıklı hissediyor ancak kadınlardan daha fazla sigara içiyorlar. Erkeklerde sigara içme oranı %44 iken, kadınlarda bu oran %26.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Novartis 'YAŞASIN Sağlık!' Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement