Nüfus Cüzdanlarında Değişiklik Olacak, 3 İsim Yazılabilecek - Son Dakika
Ekonomi

Nüfus Cüzdanlarında Değişiklik Olacak, 3 İsim Yazılabilecek

Hükümet, nüfus ve vatandaşlık işleriyle ilgili de önemli değişiklikler yapıyor. Bunlardan biri de 3 isim düzenlemesi. 3 ismi bulunan bir vatandaşın kimliğinde, bu 3 isim de açık olarak yer alacak

30.06.2016 08:24  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nüfus ve vatandaşlık işleriyle ilgili bir dizi değişiklikler yapılacak. Hükümet muhtar ve müftülerin nikah kıymasının önünü açan düzenlemeyle birlikte nüfus cuzdanlarında da bazı değişimleri palanlıyor. TBMM'ye sunulması beklenen yasa tasarısı ile getirilmesi planlanan düzenlemeler şöyle:

KİMLİK KARTI

Nüfus cüzdanı ibareleri "kimlik kartı" şeklinde değiştirilecek.

HASTANEDE BİLDİRİM

Doğum bildirimi doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşuna da yapılabilecek. Bildirim zamanında yapılırsa değerli kâğıt bedeli ödenmeyecek.

ÖLÜLERE TESPİT

Merkezi Veri Tabanı'nda yer alan bilgilere göre uzun süre işlem görmeyen ve yaşı itibarıyla ölü olması muhtemel kişilerin kayıtları kapatılacak.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Soyadı Kanunu'na aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadları; mahkeme kararı aranmaksızın il veya ilçe idare kurulu kararıyla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilecek.

İKAMETGÂH

Vatandaş kendisi ve çocukları için nüfus kayıt örneğini, ikametgâh belgelerini fiziki veya elektronik ortamda isteyen kuruma verebilecek. Muhtara gitmeye gerek olmayacak.

YABANCIYA KİMLİK

Türkiye'de ikamet izni bulunan yabancılar, kimlik numarası verilerek "yabancılar" kütüğüne kaydedilecek. İkamet izni aranmaksızın kimlik numarası vermeye ise İçişleri Bakanlığı yetkili olacak. (Kaynak:Habertürk)

Nüfus Cüzdanlarında Değişiklik Olacak, 3 İsim Yazılabilecek

Son Dakika Ekonomi Nüfus Cüzdanlarında Değişiklik Olacak, 3 İsim Yazılabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ahmet: Suriyeliler yavaş yavaş kimliklenip başkanlık için en büyük koz olacak yine milleti MLLLLL yerine koyuyorlar 59 5 Yanıtla
  • .: NEDEN BÖYLE BİR ŞEY YAPILDI ? DÜĞÜNÜ MÜFTÜ KIYACAKMIŞ EEE SİZ RESMİ NİKAH OLMADAN İMAM NİKAHI KIYMAYI DA MEŞRU YAPTINIZ KANUNU DEĞİŞTİRDİNİZ 2012 DE ... 9 12 Yanıtla
  • hakan berk: değişim ucreti ne kadar sirf milletten para toplamak icin devletin yapmayacagi sey kalmadı 11 9 Yanıtla
  • Aşcı: Soyadı kanunu iyi olmuş mahkeme olmadan istemedigin soyadı taşımak zorunda kalmıyacak bayanlar 8 1 Yanıtla
  • hilal altın: Evet vatandaşlarımız aç iken suriyeliler ıraklılar bize mi kalmış adamlar her yerden faydalanıyo yardımlaşma vakıfları kızılay dahil hepsi sadece onlara yardım yapıyo batmanda her birine 300 tl harclik verdiler kendi fakirine ver doktorları bedava ilaclari bedava sosyal vakiflarindan düzenli her ay para alan var bizim vatandas alamiyor tek seferli bile olsa artık valiliklere bile çıkıyorlar yardım icin günde 4 trilyon para harcanıyor onlar icin duygu sömürüsü yapip milleti kandiriyorlar sen suriyeye git yardim al nasil taş sopalarla kovaliyorlar seni gör 0 0 Yanıtla

Advertisement