Nüfus Müdürlüklerinde Yazlıkçı Yoğunluğu - Son Dakika
Yerel

Nüfus Müdürlüklerinde Yazlıkçı Yoğunluğu

Nüfus Müdürlüklerinde Yazlıkçı Yoğunluğu

Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos'ta, yazlıklarında olacak vatandaşlar, tatillerine ara vermeden oy kullanmak için nüfus müdürlüklerine adres değişikliği başvurusu yaptı Başvuru süresinin son gününde ilçe nüfüs müdürlüklerinde yoğunluk yaşandı.

09.07.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki nüfus müdürlüklerinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için adres değişikliği yaptırmak isteyen yazlıkçılar nedeniyle yoğunluk oluştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos'ta, yazlıklarında olacak vatandaşlar, tatillerine ara vermeden oy kullanmak için nüfus müdürlüklerine gitti. 2 Temmuz'da askıya çıkan ve bugün inecek seçmen listelerine itiraz ederek ikametgahını ikinci konutlarına aldırmak isteyenler nedeniyle özellikle Bodrum ve Marmaris ilçe nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşandı. Tatilciler, uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı.

İkametgah adresi değişikliği yaptırabilmek için tapu senedi, su, elektrik, sabit telefon ve kira kontratı benzeri belgelerle işlemlerini gerçekleştirebilen tatilciler daha sonra ilçe seçim müdürlüklerine başvuruda bulundu.

Bodrum'da 15 binden fazla tatilcinin adres değişikliği için başvuru yaptığını belirten yetkililer, ilçe seçim kuruluna kayıtları yapılanların sayısının ise 11 bini bulduğunu kaydetti.

Tatilini Bodrum'da geçiren ve ilçe nüfus müdürlüğünde sıra bekleyen Öner Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İstanbul'dan yaz tatili için Bodrum'a geldik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla İlçe Nüfus Müdürlüğüne geldik. Adres değişikliği yapmamız gerekiyordu. Saatlerdir sıra bekliyoruz. Bir yoğunluk var" dedi.

Oktay Portakal ise anne ve babasının İstanbul'dan tatil için Bodrum'a geldiğini belirterek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmaları için nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını dile getirdi.  Adres değişikliği için çok sayıda tatilcinin başvuruda bulunduğunu vurgulayan  Portakal, "Biz de adres değişikliği sırasına girdik. Son gün olduğu için de yoğunluk var. Bütün tatilciler akın etmiş durumda" diye konuştu.

Marmaris İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde sıra bekleyenlerden Şirin Başgen Tuç ve eşi Haydar Tuç ise Tarsus'tan tatil için Marmaris'e geldiklerini söyledi. Vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için başvuruda bulunduklarını anlatan çift, sıraya rağmen bekleyeceklerini ve işlemlerini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Fethiye'de ise nüfus müdürlüğünde sabah saatlerinde yoğunluk olduğu gözlendi. İşlemlerin kısa sürede tamamlanmasının ardından öğleden sonra nüfus müdürlüğünde çok az sayıda tatilcinin sıra beklediği dikkati çekti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nüfus Müdürlüklerinde Yazlıkçı Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement