Nükhet Hotar: "3 Çocuk Başbakanımızın Fantezisi Değil" - Son Dakika
Politika

Nükhet Hotar: "3 Çocuk Başbakanımızın Fantezisi Değil"

Nükhet Hotar: "3 Çocuk Başbakanımızın Fantezisi Değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, “Sayın Başbakanımız 3 çocuk diyor ya, o onun fantezisi değil. Bu, ülkemizin şu anki nüfus sayısını korumak için bilimsel bir gerçeğin ifadesidir” dedi.

18.06.2014 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Sayın Başbakanımız 3 çocuk diyor ya, o onun fantezisi değil. Bu, ülkemizin şu anki nüfus sayısını korumak için bilimsel bir gerçeğin ifadesidir" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır'ın organize ettiği "Kadın Öğretim Üyeleriyle Halk Konferansı" Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. " Türkiye'de Demografik Eğilimler ve Muhtemel Etkileri" konulu

Konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Nükhet Hotar yaptığı konuşmada ülkede iş sorunun olmadığını ileri sürerek, "Türkiye'de birçok ilde görevim dolayısıyla iyi biliyorum. Eleman arayan ilanları var. Yani 'iş yok' diye bir şey yok. Orada biraz biz parti olarak bu sosyal yardımları abarttık herhalde. Yani oturduğu yerde bakım parası, engelli maaşı, yaşlılık maaşı, sosyal yardım, odundu, kömürdü, kaymakamlıktı diye insanlar gidip çalışıp rahatım bozulsun diye bakmıyorlar maalesef. Özellikle inşaat, gıda ve tekstil alanında eleman ihtiyacı var. Türkiye genelinde iş yok diye bir şey yok. Çalışmak istemeyen eleman var bence. Bu bilimsel bir gerçek. Sıradan bir gazete alıp bakın iş ilanları var. İşe göre eleman, elemana göre iş yok" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın '3 çocuk' isteğine destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "1970'lerden sonra nüfus sayımız artıyor ama nüfusumuz içinde çocuk oranımız yüzde 48'lerden yüzde 29'lara kadar azalmış durumda. Sayın Başbakanımız 3 çocuk diyor ya, o onun fantezisi değil. Yani hiç birimizin hayali de değil. Bu, ülkemizin şu anki nüfus sayısını korumak için bilimsel bir gerçeğin ifadesidir. Üç çocuk söyleminde bulunan bir iktidarın bu politikasını destekleyecek argümanları da geliştirmesi doğal ve beklenir. Şu anda ilgili bakanlıkların üzerinde çalıştığı bir kısmının uygulamaya dönüşen bir kısmında dönüşmeyi bekleyen hususlar var. Bununla ilgili önemli konular hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

Katkı ve katılımlarından dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'a teşekkür eden AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "17 ilçemizde yürüttüğümüz 'Kadın Öğretim Üyeleriyle Halk Konferansı'nın bir serisine sevgili hocam AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar'la yapma imkanı bulduk. Kabul ederek bizimle buluştu. Kendilerine ben çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık olarak bu zamana kadar 45 hocamız bize bu konuda konferanslar verdi" açıklamasında bulundu.

Düzenlenen konferansa ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye meclis üyeleri, partililer ve davetliler katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Nükhet Hotar: '3 Çocuk Başbakanımızın Fantezisi Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement