Numan Kurtulmuş, Ardahan AK Parti Mitinginde Halka Seslendi - Son Dakika
Yerel

Numan Kurtulmuş, Ardahan AK Parti Mitinginde Halka Seslendi

Numan Kurtulmuş, Ardahan AK Parti Mitinginde Halka Seslendi

Ardahan'da Kaptanpaşa Mahallesi PTT Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitinge katılan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partililere seslendi.

28.03.2014 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da Kaptanpaşa Mahallesi PTT Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitinge katılan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partililere seslendi.

30 Mart yerel seçimleri kapsamında Ardahan'a gelen Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı seçimleri, Belediye Başkanlığı seçimleri ve telefon dinlemeleri gibi birçok konuya değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

Yoğun katılımın olduğu miting alanında, AK Parti bayraklarının yanı sıra Türk bayrakları ve Başbakanımız için yazılmış dövizler ile afişler yer aldı. Mitingde, AK Parti Belediye Başkan Adayımız Faruk Köksoy'un konuşması sırasında partililer, "İstikrar sürsün, Ardahan büyüsün" gibi sloganlar attılar.

Başkan Köksoy konuşmasında, Mitingimize destek veren 22. Dönem milletvekilimiz Kenan Altun Beye, 23.Dönem Milletvekilimiz Saffet Kaya Beye ve 24.Dönem de aday olan Orhan Gökdemir Beye teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Köksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; "Değerli hemşerilerim, biz 5 yıl önce Ardahan oksijen çadırında bir hasta olduğunu söylemiştik. Neden böyle demiştik? Çünkü Ardahan'ın % 70 Kanalizasyonu açığa akıyordu, yolların %80 i stabilize veya şose bile değildi ham toprak idi. Yine Hayvan pazarı vilayetimizin merkezinde bulunuyordu. Parkları bahçeleri söylemeye gerek yok. Çünkü ailelerimizin çocuklarını götürebileceği park bahçe yoktu. İlimize görev yapmak için gelen memurlar bu durumdan memnun değildi. Bugün ise bu olumsuz durumlardan önemli oranlarda kurtulmuş durumdayız. 5 yıl önce herkesin de bildiği gibi belediyenin durumu içler acısıydı, adli operasyon geçirmiş, Kurumda çalışanlar psikolojik travma yaşamış, maaşları ödenmemişti. Çalışanların bankalara, bakkallara karşı itibarı kalmamıştı. Şimdi soruyorum size bu durumdaki bir belediye, bu durumdaki bir Ardahan, 'Oksijen çadırında değil miydi?

5 YIL ÖNCE ARDAHANI ŞANTİYEYE ÇEVİRECEĞİMİZİ VAAT ETTİK

Biz göreve gelmeden 5 yıl önce Ardahan'ın içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, dedik ki biz kazandığımızda, Ardahan'ı şantiyeye çevireceğiz. Başbakanımız Erdoğan'ın kalkınma yerelde başlar söylemi ve prensibi ile halka hizmet hakka hizmet inancıyla yola çıktık. Yaptığımız, Parklar-Bahçeler, Doğalgaz, kanalizasyon, halk pazarı, hayvan pazarı ve diğer projeler olmak üzere Bugün 5 yıl boyunca Ardahan'ın nasıl şantiyeye çevirdiğimizi görüyorsunuz.

UÇUK KAÇIK PROJELERLE UMUT DAĞITIYOR

Bu şehirde biz projelere sıfırdan başladık. Bizim bir projeci geçmişimiz var, önce projenin alanı, tahsisi, tapusu alınır, projesi oluşturulur, ihale sürecine girilir ondan sonra yapım aşamasına gidilir. Şimdi bir adayımız çıkmış 75 plakası olan şehrimize, 75 proje yapacağını söylüyor. Şimdi iki tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum, ne kadar uçuk kaçık, inandırıcı bir tarafının olmadığını sizlerin vicdanına bırakıyorum. Birincisi, Çamlıçatak'tan Ardahan Merkeze hafif raylı tramvay yapacağım diyor. Yanlış hesap Bağdat'tan döner, Sizden ricam, Google 'ye girin ve okuyun, orda kilometresinin 20 trilyon olduğunu göreceksiniz. Öncelikle kendisi haritacı olduğunu söylüyor.1950 kot 'tan 1800 kota düşürmesi gerekir 150 metreyi ancak 30 kilometre ile döşeyebilirsiniz, bunun inandırıcı bir tarafı yok. Bir diğer projesi ise bizim yaptığımız Kapalı Halk Pazarının fotoğrafını çekmiş yapılmış bir projeyi iyileştireceğini ve buna yeni bir proje yapacağım diyor. Bununda bir proje olduğunu söylüyor.

Değerli hemşerilerim biz, uçuk kaçık projeler vaat etmiyoruz. ve her evdeki işsiz insanları defterlerimize yazarak insanların umudunu sömürmüyoruz, biz hükümetimizle bakanlarımızla büyük projelerle değişimle dönüşümle uğraşıyoruz. Biz şimdiye kadar yaptığımız projelerin bu dönemde iki katını yapacağımızı söylüyoruz bizim gerçek vaadimiz bu. Bu projeleri ve yapacağımız projeleri, yaptığımız dergi ve broşürlerde görebilirsiniz.

1994-99 YILLARI ARASINDA YANLIŞ YAPILAN İMAR PLANINI BİZ DÜZENLEDİK

Daha önce 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan Sayın Mikail Kayatürk, geçenlerde bir beyanat verdi. Dedi ki, 1994-1999 hizmet yılında Ardahan da ilk defa imar planını biz yaptık. İyi ki bunu dedi. Çünkü bazı art niyetli insanlar, Ardahan da imar planını ilk defa bizim yaptığımızı ve Ardahan'a zarar verdiğimizi söylüyor. Oysa biz 2011 yılında, daha önce yapılan ve uygulanan yanlış bir imar planını düzeltmeye gittik. Çünkü kendi döneminde yapılan imar planı, kendisinin evi vatandaşın evini arsasını parçalamış bir plandı. Bunun yanında Kurumsal yapımızı düzelttik ve bugün şehrimize hizmet edecek duruma getirdik. 5 yıl önce borç batağında olan belediyeyi, şimdi biz gelirimizi giderimizi eşitledik.

Şunu da ayrıca belirtmek istiyorum, 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve bugün yine belediye başkan adayı olan Değerli tarih hocamıza diyorum ki keşke evinde oturup, şu 25 yılda yakın siyasi tarihi yazmış olsaydın tarih hocası olarak çok daha faydalı olurdun.

Başkan Köksoy konuşmasının sonunda, "Bu şehrin röntgenini çektik, elimizde olan reçeteyle ve Ardahan'a kazandırdığımız hız ve ivme ile 1 Nisandan itibaren kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Çünkü Ardahan'ın kaybedecek zamanı yok. İfadelerini kullandı.

PROF. DR. ATALAY 30 MARTTA AK PARTİ DİYECEĞİZ

Mitingde, AK Parti Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay'da, 30 Martta yapılacak olan yerel seçimin sadece Belediye Başkanı seçimi olmadığını Türkiye'nin kaderinin belli olacağı bir seçim olduğunu vurgulayarak, "Eğer yeni Türkiye istiyorsak özgürlükleri istiyorsak, dilin dinin yasak olmadığını istemiyorsak, eski Türkiye'yi istemiyorsak, 30 Martta AK Parti diyeceğiz. Eminim ki Ardahan en doğru seçimi yapacaktır. ve bu ülkeye dışarıdan çomak sokmak isteyenlere en büyük darbeyi Ardahan dan vuracağız" dedi.

KURTULMUŞ: BENİ, EŞİMİ, 14 YAŞINDAKİ OĞLUMU DA DİNLEMİŞLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasında, "İçerden ve dışardan hesapların yapıldığını, düşünce kuruluşlarının raporlar hazırlayarak hükümeti yıkmanın yollarını aradıklarını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti. "İçerde ittifaklar kurdular. Operasyonlar yaptılar. MİT'in Suriye'deki Türkmenlere götürdüğü insanı yardımlarını basarak sanki başka bir ülkenin kurumlarına operasyon yapıyormuş gibi operasyonlar yaptılar. Kasetler, tapeler ürettiler. Beni de dinlemişler, eşimi de dinlemişler, 14 yaşındaki oğlumu da dinlemişler. 'Ne olur olmaz' diye dinleyenleri de dinlemişler. Maalesef dünyayı bu hale getirmişler. Türkiye'de bir korku imparatorluğu oluşturmaya çalışmışlar" dedi.

Ayrıca Kurtulmuş, 30 Mart yerel seçimlerin önemine değinerek, "Çalışkan Bir Belediye Başkanınız var, Hükümetimizin de desteği ile ben inanıyorum ki bu dönemde Faruk Köksoy, yaptığı hizmetleri ikiye katlayacaktır. Onun için tercihinizi AK Partiden yapmanızı istiyorum" İfadelerine yer verdi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Numan Kurtulmuş, Ardahan AK Parti Mitinginde Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement