Numan Kurtulmuş: Çözüm Süreci Başarılı Olursa Bölgedeki Bütün Ülkeler İçin Umut Olacak - Son Dakika
Güncel

Numan Kurtulmuş: Çözüm Süreci Başarılı Olursa Bölgedeki Bütün Ülkeler İçin Umut Olacak

Numan Kurtulmuş: Çözüm Süreci Başarılı Olursa Bölgedeki Bütün Ülkeler İçin Umut Olacak

* Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Çözüm sürecinin başarıyla bitmesi, 2015'te de bütün bu milletlerin bir araya gelip, yeniden, yeni bir ruhla bütünleşebileceğini ortaya koyacaktır.

01.01.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

"Çözüm sürecinin başarıyla bitmesi, 2015'te de bütün bu milletlerin bir araya gelip, yeniden, yeni bir ruhla bütünleşebileceğini ortaya koyacaktır. Suriye, Irak, Yemen, Libya halkı için, bölgedeki bütün ülkeler için umut olacaktır"

Haber-Kamera: Enver ALAS/ İstanbul DHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinin bölge ülkeleri açısından da hayati bir önem taşıdığını vurgulayarak, "Çözüm sürecinin başarıyla bitmesi, 2015'te de bütün bu milletlerin bir araya gelip, yeniden, yeni bir ruhla bütünleşebileceğini ortaya koyacaktır. Suriye, Irak, Yemen, Libya halkı için, bölgedeki bütün ülkeler için umut olacaktır" dedi.

Kurtulmuş, Vefa İlim ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'İlim Yayma Ailesi Geleneksel 1 Ocak Buluşması'na katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Topkapı'daki 1453 Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen buluşmaya, Numan Kurtulmuş'un yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İlim Yayma Vakfı yöneticileri ile dernek yöneticileri ve vakıf öğrencileri katıldı.

Kahvaltı ile başlayan buluşmada, protokol konuşmaları öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu. Vefa İlim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Alan ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'in konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2015 yılının Türkiye'ye, İslam coğrafyasına ve bütün insanlığa hayırlar ve iyilikler getirmesi temennisinde bulundu.

Konuşmasında çözüm sürecine değinen Kurtulmuş, çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde, bunun İslam coğrafyasına örnek olacağını söyledi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARILI OLURSA, BÖLGEDEKİ BÜTÜN ÜLKELER İÇİN UMUT OLACAK"

Çözüm sürecinin sadece Türkiye için değil, bölge ülkeleri adına da hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"1990'lardan bu yana bütün yakın ve uzak çevremiz kaynıyor, ateş çemberinden geçiyor. Bu süreç içerisinde şükredeceğimiz taraf, sadece bu karışıklıkların dışında Türkiye istikrar adası olarak kendisini muhafaza ediyor. Eğer biz çözüm sürecinde başarılı olursak, ortaya şunu koymuş olacağız: Ey İslam coğrafyası, ey Ortadoğu coğrafyası, mazlum milletler! Sizi parçalama iradesi var olabilir, ülkelerinizin içerisinde etnik olarak sizi bölmek isteyen bir takım planlar olabilir, mezhep çatışmalarını körükleyen bir takım planlar olabilir. Ancak 2015 yılında Türkiye gibi bir ülkede 30 küsur senedir devam eden bir büyük fitneyi sona erdirdik, barışı sağladık, insanlarımızı eşit ve özgür insanlar haline getirdik. Çözüm sürecinin başarıyla bitmesi, 2015'te de bütün bu milletlerin bir araya gelip yeniden, yeni bir ruhla bütünleşebileceğini ortaya koyacaktır. Suriye, Irak, Yemen, Libya halkı için, bölgedeki bütün ülkeler için umut olacaktır."

"AKŞAMLARI 5'TEN SONRA ŞEHİR KULÜBÜNDE BİR ARAYA GELİR VE 'PİŞPİRİK' OYNARLARDI"

Kurtulmuş, Türkiye'de bugün devlet ile milletin ahenk içerisinde çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugün devletin ayrı, milletin ayrı telden çaldığı bir Türkiye yok. Eski Türkiye'nin şablonlarından birisi de şehir kulüpleriydi. Her şehre gittiğinizde şehir kulüplerinde şehrin valisi, ağır ceza reisi, hakimler, lise hocaları, o şehirde üniversite varsa üniversitenin hocaları, rektörleri, emniyet müdürleri akşamları 5'ten sonra şehir kulübünde bir araya gelir ve 'pişpişirik' oynarlardı. Eşleri de haftada bir gün kendi aralarında günler yaparlardı. Valiyi göremezdiniz, ağır ceza reisini, kaymakamı, lise hocalarını, varsa rektörünü göremezdiniz. Onlar halkın çarşısından, pazarından geçmez, onlar halkın mescidine çarşısına gelmez, halkın şarkısını türküsünü söylemezlerdi. Onlar başka salonlarda, seçkin ve elit olarak balolara katılır, milletin bulunduğu yerde bulunmazlardı. Şimdi Allah'a çok şükür, hangi şehre gidersek gidelim, valilerimiz, rektörlerimiz, emniyet müdürlerimiz, ağır ceza reislerimiz, devleti yöneten milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız halkın içinde, çarşısında ve pazarındalar. Artık millet ve devlet aynı telden, aynı şarkıyı söylediğine göre, bu şarkının sözlerini daha güçlü bir şekilde söylemek, bu şarkının sesini daha güçlü bir şekilde çıkarmak zorundayız."

Konuşmasının ardından, Numan Kurtulmuş'a, Vefa İlim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Alan tarafından günün anısına bir plaket takdim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Numan Kurtulmuş: Çözüm Süreci Başarılı Olursa Bölgedeki Bütün Ülkeler İçin Umut Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement