Numan Kurtulmuş'tan "Çözüm Süreci" Açıklaması - Son Dakika
Politika

Numan Kurtulmuş'tan "Çözüm Süreci" Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Her türlü engellemelere, provokasyonlara rağmen Türkiye bu süreci başarıyla sonlandıracak, milletimizin istediği istikamette milli bir proje olarak çözüm sürecini sona erdirecek" dedi.

06.05.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Her türlü engellemelere, provokasyonlara rağmen Türkiye bu süreci başarıyla sonlandıracak, milletimizin istediği istikamette milli bir proje olarak çözüm sürecini sona erdirecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Ünyeli hemşehrileriyle Atatürk Parkı'nda bir araya gelen Kurtulmuş, esnafın ve Ünyelilerin sorunlarını dinledi. Kahvaltıya Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un yanı sıra Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile Ünye esnafının ileri gelenleri, işadamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Kurtulmuş, Ünye'yi " Karadeniz'in vitrini" olarak niteledi.

"İşimiz bitti, yolumuz sona erdi, tamam bundan sonra rahatız' diyebileceğimiz bir noktada değiliz" diye konuşan Kurtulmuş, "Tam da işin yarısındayız diyerek hızımızı artırmamız gereken bir yerdeyiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Orhun Abideleri'nin yolunun yapılması üzerinden hükümete yönelik eleştirilerine üstü kapalı cevap veren Kurtulmuş, "Orhun Abideleri'nin hepimiz biliriz ama tarih kitaplarında okuduk ama Orhun Abideleri'ne nasıl ulaşılır, nasıl ziyaret edilir bunu çok bilmezdi. Çok şükür geçtiğimiz bu süre içerisinde Orhun Abideleri'nin ortaya çıkarılmasına ve Orhun Abideleri'ne giden yola 60 küsür kilometre yol yaparak oranın bütün insanlığın ziyaretine açılmasına vesile oldu" dedi.

Batılı ülkelerin hızla sanayileşirken maalesef eski Türkiye'de karanlık bir elin sanayileşmenin önünü tıkadığını belirten Kurtulmuş, "1940'larda Nuri Demirağ Türkiye'nin ilk uçağını yaptığı zaman karanlık bir odağın nasıl Nuri Demirağ'ı engellediğini hepimiz biliyoruz. 1978 yılında TUSAŞ, İtalyan Tornedo firmasıyla savaş uçağını imzalama töreni, salon hazırlandı, tam imzalanma aşamasında karanlık odaklardan gelen bir takım sesler, haberler o anlaşmadaki imzayı tehir etti. Türkiye ne zaman sanayileşme hamlesinde olsa bize hep 'siz sakın sanayileşmeyin, siz dünyanın tarım ambarısınız, tarımla uğraşın, çiftçilik yapın, buğday, arpa yetiştirin' dediler. Sonra devir değişti, bu sefer tarımsal ürünler para etmeye, stratejik hale gelmeye başlayınca şimdi aynı kaynaklar diyor ki 'siz sakın bu stratejik tarım meselesiyle de uğraşmayın.' Ama o devir geride kaldı. Eski Türkiye'yi karanlık odalardan bir takım telefonlarla idare etmek mümkündü, yeni Türkiye'yi karanlık odalardan gelen telefonlarla artık hiç kimse yönetemez, yönlendiremez" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ MESAFELER ALDI"

Türkiye'nin savunma sanayiinde de önemli mesafeler aldığını ancak işin başında olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye Altay tankını, Atak helikopterini üretti, geçtiğimiz dönemde Çanakkale'de 100'e yakın ülkenin devlet başkanları, yöneticileriyle yapılan o törenlerde gururla gördük ki, artık Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yüzde yüz kendisinin ürettiği donanmamıza ait gemileri üretebilir vaziyete geldi. Türkiye Göktürk uzay aracının uzaya gönderir hale geldi ama bunlar yetmez" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin 13 yıllık AK Parti iktidarında elde ettiği kazanımları sıralayarak, "

Türkiye 1950'den bu yana 65 yıllık siyasi hayatımızda beş askeri darbe sonucuyla karşılaştı. Artık Türkiye'de kimse bir askeri darbeden, bir muhtıradan ya da bir takım askerlerin işi içerisine katılarak oluşturulacak olan antidemokratik bir süreçten bahsetmiyor. Kimse bir daha 27 Mayıs olma tehdidinde, 12 Eylül ve 28 Şubat olma şüphesinden bahsetmiyor. Bu anlamda çok büyük gelişmeler oldu" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Sovyetler Birliği'nin dağılmasında sonra Balkanlar'da istenmeyen gelişmelerin yaşandığını, günümüzde de Ortadoğu coğrafyasının halen kan ağladığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Yetmedi Ukrayna, Avrupa'nın merkezinde, Doğu'yla Batı'nın satranç tahtasının ucu olan Ukrayna uzun, son derece kanlı bir takım çatışmaların içerisinde geçiyor. Allah'a çok şükür, bu süreç içerisinde Türkiye yegane istikrar sahibi olan ülkedir... Şimdi üstüne üstlük Türkiye 30 yıldır bu memlekette devam eden, yaklaşık 40 bin insanın ölümüne, 7 bin insanımızın şehit olmasına vesile olan terör meselesini geride bırakıyor. 1.2 trilyon dolar maliyeti olan büyük bir meseleyi geride bırakıyor. Her türlü engellemelere, provokasyonlara rağmen Türkiye bu süreci başarıyla sonlandıracak, milletimizin istediği istikamette, milli birlik ve bütünlük içerisinde, milli bir proje olarak çözüm sürecini sona erdirecek. Orada harcadığı maddi kaynaklarını, kaybetmek zorunda kaldığımız insan kaynaklarını bu ülkenin çok daha ileri gitmesi içi harcayacağız. Bunun için bu istikrarın sürdürülmesi, Türkiye'nin sahip olduğu bu istirarda da şunu unutmayın: Eğer Türkiye bir Ukrayna olmadıysa, eğer Suriye ve Mısır olmadıysa bunun çok sebepleri vardır ama en büyük sebebi sandığın ortada olmalıdır. 1946'dan bu yana, 46'yı saymayalım o şaibeli bir seçimdi, hadi 1950'den başlayalım bazen sandıktaki iradeden rahatsız olan eski Türkiye'nin o şefleri darbelerle milletin yolunu kesmiş ama hangi darbeyi yaparsa yapsın, darbelerden sonra millet istediği istikamette yoluna devam etmiştir."

"O DÖNEMDE BİRİSİ '28 ŞUBAT BİN YIL SÜRECEK' DİYE BİR KEHANETTE BULUNDU"

Milletin sandık önüne konulduğunda darbecilere en büyük her zaman verdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Son virajda 28 Şubat darbesini yapanlar hatta o darbenin şakşakçıkları o darbeyi silah zoruyla başbakanlık koltuğuna oturttukları, zannettiler ki kıyamete kadar bu ülkeyi onlar yönetecek. Hatta onların içerisinde sırtını sıvazlayarak başbakanlık koltuğuna oturttukları birisi '28 Şubat bin yıl sürecek' diye bir kehanette bulundu. 'Siyasi hayatıma mal olsa da imam-hatipleri kapayacağız, yok edeceğiz' sözlerini sarf etti. Millet onların defterlerini sandıkta dürdü, imam-hatip liseleri de açıldı, 28 Şubat'ın bütün sonuçları da ortadan kalktı, millet daha demokratik bir Türkiye'ye kavuştu" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 27 Mayıs, 12 Eylül, 12 Mart ve 28 Şubat süreçlerini tek tek anlatan Kurtulmuş, ama 12 Eylül'ün bütün siyasi ve hukuki altyapısının kaldırılarak, bir kenara bırakılarak, çöp tenekesine atılması gerektiğini belirterek, 7 Haziran seçimlerinin de bu sürecin başlangıcı olduğunu vurguladı.

"YENİ ORDU YENİ TÜRKİYE'NİN GÖSTERGESİ OLDU"

Ordu'ya yapılan hizmetlere işaret eden Kurtulmuş, "Adeta yeni Ordu yeni Türkiye'nin göstergesi oldu" dedi.

Kurtulmuş, 22 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışının yapılacağını belirtti.

Önümüzdeki dönemde bitirilmesi gereken projeleri başından beri takip ettiğine dikkat çeken Kurtulmuş, bunlardan birisinin Ünye-Akkuş- Niksar karayolunun tamamlanması olduğunu bildirdi.

Ünye Limanı'nın çok önemli bir şekilde Ordu Limanı olarak bundan sonraki süreçte hizmet edecek olmasının Ünye için bir kazanç olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Tabakhane deresinin ıslahı ile ilgili gelişmeler son noktadadır, o gelişmeler son noktada, adımları atılıyor. Ünye'de bir üniversite kampüsünün yapılmasıyla ilgili çalışmalar son noktadadır. Ünye Organize Sanayii Bölgesi ile ilgili fikri birkaç sefer Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanımızla konuştuk, yeni yeri belli. Orada Sanayii Bakanlığımız ilk destekleri verecek ve OSB'yi de inşa etmiş olacağız. Kültür Bakanımız Sayın Ömer Çelik'e de birkaç sefer hatırlatarak, Ünye Kültür Merkezi'nin yapılmasıyla ilgili Kültür Bakanlığımız kararını verdi, onu da en kısa zamanda yapacağız" açıklamalarında bulundu.

Kurtulmuş, "Mesele sadece Ünye, Ordu meselesi değil yeni Türkiye yolunda bu adımları atabilmek" dedi.

"MESELE KİM OLDUĞUMUZ DEĞİL"

Sİyasetin iki şey için yapıldığını, bunların neler olduğunu vatandaşlar paylaşan Kurtulmuş, "Makam, mevki, para, pul, servet, salman için siyaset yapanlarla bizim işimiz yok. Çok açık söyleyeyim ama siyaseti milletin duasını, Allah'ın rızasını kazanmak için yapanlarla kıyamete kadar yürümeye hazırız. Bendeniz bu kadar yıldır siyasetin içerisindeyim, hiç milletvekili olmadım, hiçbir eksiklik de duymadım, ne sözümün değeri azaldı, ne söylediklerimin etkinliği azaldı. Dolayısıyla mesele ne olduğumuz değil ne yaptığımızdır. Biz millete, insanlığa hayırlı işler yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konuşmalarının ardından Ünye esnafının sorunlarını dinledi. Ünye'de "Tantana Kemal" olarak tanınan Kemal Özdemir, esnaf adına bazı sorunları aktardı.

Ünye programına esnaf ziyaretleriyle devam eden Kurtulmuş'a hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi. Kurtulmuş, Ünye'de yapımı devam eden Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunacak, AK Parti Ünye Seçim Koordinasyon Merkezi'nde seçim hazırlıklarına yönelik bilgi alacak, son olarak akşam Ünyeli vatandaşlarla Halil Efendi Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelecek. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Numan Kurtulmuş'tan 'Çözüm Süreci' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement