Numan Kurtulmuş'tan Demirtaş'a Cevap - Son Dakika
Politika

Numan Kurtulmuş'tan Demirtaş'a Cevap

Numan Kurtulmuş\'tan Demirtaş\'a Cevap

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ağrı’daki terör saldırısına ilişkin iddialarına sert cevap verdi.

13.04.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin iddialarına sert cevap verdi.

Ordu'daki programlarına katılmak üzere Samsun Çarşamba Havaalanına gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki çatışmayla ilgili açıklamalarına, Kurtulmuş, son derece çirkin, yanlış ve yakışıksız bir değerlendirme olduğunu söyledi.

Gelen bilgiler çerçevesinde Ağrı'daki saldırıda çok büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünün altını çizen Başbakan Kurtulmuş, "Böyle bir şeyin gündeme getirilmesi, böyle bir sözün sarf edilmesi bile son derece yakışıksızdır, son derece çirkindir. Biz istiyoruz ki, artır Türkiye'de hiçbir yerde silahlar ateşlenmesin. Hiçbir yerde artık terörün diliyle, savaşın diliyle konuşulmasın. Ama maalesef buna karşı çıkanlar, bir takım provokasyon yapanlar olacak bunu da biliyoruz. Bu barış sürecinin tamamlanması Türkiye'nin ayaklarındaki prangalarından kurtulması demektir. Bunu istemeyen içerden ve dışarıdan bir takım unsurların olacağını biliyoruz. Bu tür provokasyonlar olabilir ama burada herkesin sağduyu ile davranması lazım Özellikle seçim arifesinde sayın Demirtaş ve bütün HDP'li arkadaşların da kullandıkları dillerine ciddi şekilde dikkat etmelerini tavsiye ederim. Bu fevkalade uydurma, son derece yanlış, son derece yakışıksız bir değerlendirmedir. Allah korumuş, daha kötü şeyler olabilirdi. Bu yaralı askerlerimiz orada vefat edebilirlerdi, şehit olabilirlerdi. Dolayısıyla bundan sonra HDP'nin de bütün siyasilerinde üzerine düşen özellikle seçim atmosferinde Türkiye'deki tansiyonu düşürmektir. Provokasyona meyilli olan çevrelerin, grupların, provokasyon yapma niyetinde olanların bu tür yollara sapmasını engellemenin yolu da gerçekten barış dilini kullanmaktan geçiyor" dedi.

Daha sonra gazetecilerin, 'Bu AK Parti'nin oylarını arttırmaya yönelik düzenlenmiş bir saldırı olduğu yönündeki iddialara ne diyorsunuz?' sorusu üzerine Başbakan Kurtulmuş, "Neresinden bu lafı düzeltelim. Öyle yanlış, o kadar kötü bir değerlendirme ki bunun düzeltilecek hiçbir tarafı yoktur. Çözüm sürecine başlandığı zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir riski göze aldı ve büyük riski göze alarak, oyların düşme riskini göze alarak, o sürece başlandı ve başından itibaren şunu bir ilke olarak söylüyoruz. Çözüm süreci ne bir siyasi risk anlayışı ile ele alınabilir ne de bundan 'bu süreci tamamlayalım da 3-5 puan fazla oyumuz artsın' diyemezsiniz. Siyasi rant peşinde koşamazsınız. Bu, insani bir süreçtir. Evet siyasidir ama siyasi olmaktan öte insani bir süreçtir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Numan Kurtulmuş'tan Demirtaş'a Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti
    17:40 Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti

    20. Dönem DYP Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal, 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazı Hulusi Akar Cami'nde kılındı ve birçok siyasi isim katıldı. Çilsal'ın cenazesi eski mezarlığa defnedildi.

  • İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar lansmanında konuşan Kurum:
    17:37 İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar lansmanında konuşan Kurum: "5 yılda yaptığının 2 katını biz 1 yılda yapacağız"

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de düzenlenen 'İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar' lansmanında ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını detaylı bir şekilde anlattı.

  • Çevre Bakanı: Şehirlerimizi depreme dirençli yapmalıyız
    17:34 Çevre Bakanı: Şehirlerimizi depreme dirençli yapmalıyız

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem kuşağında yer alan Türkiye'de şehirlerin depreme dirençli şekilde inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Özhaseki, depremlerin son 100 yılda 130 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirtti. Bakan, şehirlerin merkezlerini ve altyapılarını güçlendirdiklerini ve depremzede vatandaşların evlerine oturuncaya kadar yanlarında olacaklarını ifade etti.

  • Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarımızı geri çekme kararı aldık
    17:32 Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat: AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarımızı geri çekme kararı aldık

    Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, AK Parti'nin zorlandığı yerlerde adaylarını geri çekme kararı aldıklarını belirtti.

  • Çorum Belediye Başkanı Gazze'ye Destek Verdi
    17:32 Çorum Belediye Başkanı Gazze'ye Destek Verdi

    Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, mahya ile Gazze'deki direnişe destek verdiğini açıkladı. Çorum, Türkiye'de ilk kez mahya ile Gazze'ye destek veren bir il oldu.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.


Advertisement