Nuri Elibol, AK Parti'den Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Politika

Nuri Elibol, AK Parti'den Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı

Nuri Elibol, AK Parti\'den Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı

İhlas Medya Ankara Grup Başkanı ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Nuri Elibol, memleketi Tokat'ta AK Parti'den milletvekilliği aday adayı olduğunu açıkladı.

17.02.2015 13:10  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhlas Medya Ankara Grup Başkanı ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Nuri Elibol, memleketi Tokat'ta AK Parti'den milletvekilliği aday adayı olduğunu açıkladı.

Tokat'ta basın toplantısı düzenleyen Nuri Elibol, meslektaşları ile fikir alışverişinde bulundu. Elibol, milletvekilliği aday adaylığı niyetini öncelikle basın mensupları ile paylaşmak istediğini dile getirerek, "Tokat'a gelen birçok milletvekili aday adayı, akrabalarını, eşini dostunu, çevresini toplayıp, bu yöndeki niyetlerini açıklamışlar. Benim de akrabam, dostlarım, çevrem sizlersiniz. Bu duygumu öncelikle sizlerle paylaşmak istedim. Bu bir basın toplantısından daha çok, adaylık yönündeki irademi önce burada görev yapan gazetecilerle paylaşmaktı. Bu anlamda milletvekilliği aday adaylığımı Tokat'ta ilk kez sizlerle paylaşıyorum. Şimdiye kadar bir resmi açıklama yapmadım. İstişarede bulundum. Gazetelerin, televizyonların Ankara temsilcisi meslektaşlarımla bir araya geldim. Bugün kararımızı kesinleştirdik ve açıklıyorum. 7 Haziran 2015 seçimlerinin Türkiye açısından son derece stratejik ve kritik olduğunu, bu eşiğin atlatılmasının Türk demokrasisi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 20 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptım. 15 yıldır da basındayım. Bir dönem bu siyasi harekete iştirak edip, içinde yer alıp, Türk demokrasinin bu kritik eşiğinde omuz vermek, katkı sağlamak, işin bizzat içinde olmak amacıyla bu dönem aday adayı olacağım" dedi.

TOKAT'I NEDEN TERCİH ETTİM

Nuri Elibol, sevdiği, değer verdiği birçok kişinin kendisine Ankara'dan veya büyükşehirlerden aday olması yönünde tavsiyeleri olduğunu da ifade ederek, "Tokat gibi Anadolu şehirlerinde siyaset yapmanın zorluklarını, buraya gidip gelmenin, buradaki vatandaşların sorunlarının çokluğundan bahsettiler. Ankara, İstanbul gibi büyük şehirleri tavsiye ettiler. Ben Tokat'ta ısrar ettim. Çünkü benim siyasete soyunmamın temel amaçlarından birisi Tokat. Ben Tokat'ın ciddi sıkıntıları, problemleri olduğunu, ilgiye ihtiyacı olduğunu, bu sorunlara birilerinin omuz vermesi, çalışması, koşturması gerektiğine inandığım için Tokat'tan aday adayı oldum. Eğer Tokatlılar uygun görür, onaylarlarsa Tokat'tan siyasi çalışmalarıma başlayacağım. Öncelikle temayül yoklamasına gireceğiz, daha sonra AK Parti'nin kendi adaylarını belirlediği aşamalara geçeceğiz. Sıralamada yerim ne olursa olsun, burada seçimlerin sonuna kadar kalacağım ve çalışacağım" diye konuştu.

Tokat'a ilişkin ciddi hayalleri olduğunu ifade eden Elibol, "Tokat'la ilişkimi hiç bir zaman kesmedim. Her ne kadar işim gereği Ankara'da ikamet etsem de, en az ayda bir iki defa gelen, Tokat'ın problemlerini yakından bilen, valisi, belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ile çeşitli siyasi partilerin milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ile irtibatlı olan birisiyim. Yaklaşık 13 yıldır, Ankara'da kapım Tokatlılara açık oldu. Tokat'ın sorunlarının çözümüne katkı vermek için geldim. Ankara'da çalışan bir gazeteci, medya yöneticisi olarak Tokat'ın sorunları ile ilgiliyim. Ben bir siyasetçi değilim, siyasete yeni gireceğim. Tokat'ın tüm problemlerinden haberdarım. Birçoğunu takip ediyorum, birçoğunun da belirli bir noktaya gelmesinde katkım var. Onları benim burada sıralamam yanlış, çirkin olur. Onu bilenler bilirler. Ben meslektaşlarımdan yardım, katkı bekliyorum" dedi.

"3 'T'DEN UZAK DURACAĞIM"

Tokat'ın hak ettiği yatırımları alabilmesi ve makro problemleri ile uğraşacağını ifade eden Elibol, "3 T'den uzak duracağım. Terfi, tayin, torpil için kimse bana gelemeyecek. Ben ona kapalıyım. Gazeteciliğim dönemlerinde de söyledim. Biz enerjimizi onlara sarf etmeyeceğiz. Eğer siyaset yapma imkanı bulursak, Tokat'ın makro problemleri ile ilgileneceğiz. Nedir onlar? Adamın aşına AŞ katabiliyor musunuz? Neden göçüp gidiyor bu insanlar? Ne oldu burada, hava şartları gayet güzel. Tertemiz bir coğrafya var. Demek ki insanların geçim sorunu var. O halde adamın ekmeğini artıracak makro düzeyde ne yapabiliyoruz, onlara bakacağız" ifadelerini kullandı.

NURİ ELİBOL'UN ÖZGEÇMİŞİ

Nuri Elibol, 1960 yılında Tokat- Zile'de dünyaya geldi. O tarihlerde köyünde okul olmadığı için ilkokulu civar iki ayrı köyde bitirdi. Orta öğreniminin bir bölümünü Zile'de, liseyi ise İstanbul Çengelköy'deki Kuleli Askeri Lisesi'nde okudu. Kuleli'den sonra yüksek öğrenimini Harbiye'de yaptı. Askeri derslerin yanı sıra, Harbiye'de 4 yıl ekonomi eğitimi aldı. 30 Ağustos 1981 yılında Teğmen rütbesi takan Elibol, 1982-2000 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2000 yılında Kıdemli Binbaşı iken, kendi isteği ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekliye ayrıldı. 2001 yılında gazeteciliğe başladı. 14 yıl süre ile İhlas Yayın Grubu'nda Ankara Medya Grup Başkanlığı görevini icra etti. 13 yıl Türkiye Gazetesi'nde köşe yazarlığı ve TGRT'de televizyon programı yaptı. Halen köşe yazarlığı ve televizyon programı yapmaya devam eden Nuri Elibol, evli ve iki erkek evlat sahibi. Nuri Elibol orta derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Askeri konular, savunma sanayi konuları ve ulusal güvenlik alanı, uluslararası ilişkiler, inşaat ve kentsel planlama, Elibol'un ilgi duyduğu ve bilgi sahibi olduğu konulardır. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Nuri Elibol, AK Parti'den Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement