Nürnberg Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Nürnberg Film Festivali Başladı

Nürnberg Film Festivali Başladı

50 BİN EURO'LUK DESTEK Açılışta birer konuşma yapan Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder ile Anakent Belediye Başkanı Dr.Ulrich Maly, Türk sinemasının 100.yılının kutladığını anımsatarak, sanat sayesinde karşılıklı sorunların giderildiğini belirttiler.

14.03.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50 BİN EURO'LUK DESTEK

Açılışta birer konuşma yapan Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder ile Anakent Belediye Başkanı Dr.Ulrich Maly, Türk sinemasının 100.yılının kutladığını anımsatarak, sanat sayesinde karşılıklı sorunların giderildiğini belirttiler. Söder ile Maly iki ayrı sürpriz yaparak, bütçelerinden Festivale 25'er bin Euro vereceklerini söylediler.

TUNCEL KURTİZ ANILDI

Hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz de filmlerinden parçalar gösterilerek anıldı. Festivalde gösterilecek yarışma ve yarışma dışı filmlerden örnekler verildi.

İNGİLİZCE KONUŞTU

Hülya Koçyiğit Türkçe ve İngilizce yaptığı konuşmasında Festival Başkanı Adil Kaya ve Festival yönetmeni Ayten Akyıldız'ı tebrik etti. Koçyiğit, sıla özlemini iyi bildiğini bununla ilgili iki film yaptığını anımsattı. Ödül töreninin ardından Der Letzte Mensch- Son İnsan filmi gösterildi

TÜRK SİNEMASININ 100. YILI KUTLANACAK

Festival boyunca Türk sinemasının 100. yılı da kutlanacak. Muhsin Ertuğrul'un 1920 yılında Almanya'da gerçekleştirdiği siyah beyaz sessiz film 'Kara Lale Bayramı' piyano eşliğinde seyirci ile buluşacak. 1964 yılında Berlin Film Festivali'nde en iyi film seçilen Susuz Yaz da gösterilecek.

YILDIZ YAĞACAK

Film festivaline, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Demet Akbağ, Meltem Cumbul, Halil Ergün, Güven Kıraç, Uğur Polat, Ruhi Sarı, Sumru Yavrucak,ve Uğur Yücel gibi 50'yi aşkın sanatçı katılacak. Festival, filmlerin yanı sıra müzik ve çeşitli etkinliklerle renklenecek. 21 Mart tarihinde Başkonsolos Asip Kaya ve Belediye Başkanı Ulrich Maly sanatçılar onuruna bir resepsiyon verecekler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nürnberg Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement