Nürnberg Gazeteciler Kulübü Üyeleri Antalya'da - Son Dakika
Yerel

Nürnberg Gazeteciler Kulübü Üyeleri Antalya'da

Nürnberg Gazeteciler Kulübü Üyeleri Antalya\'da

Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) ile Nürnberg Gazeteciler Kulübü arasında 12 yıldır ‘Kardeş Cemiyet’ dayanışması her yıl güçlenerek devam ediyor.

01.10.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) ile Nürnberg Gazeteciler Kulübü arasında 12 yıldır 'Kardeş Cemiyet' dayanışması her yıl güçlenerek devam ediyor. AGC'nin misafiri olarak Türkiye'de bulunan Alman gazeteciler Konya ve Antalya'da mesleki gezilerini devam ettiriyorlar.

AGC ile Nürnberg Gazeteciler Kulübü arasında 12 yıldır devam eden "Kardeş Cemiyet" dayanışması ile oluşturulan karşılıklı gezilerin bu yılki ayağında Nürnberg Gazeteciler Kulübü üyesi 20 gazeteci ve Orta Frankonya Emniyet Müdürü Jhonnes Rast Antalya'ya geldi. Bu iki cemiyetin ziyaretlerinin geleneksel hale geldiğini ifade eden Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, "12 yıldır kardeş cemiyetimiz olan Almanya Nürnberg Gazeteciler Kulübü ile çok güzel bir dayanışma yakaladık. Her yıl biz Almanya'yı, onlarda Türkiye'yi ziyaret ediyor. Böylece ülkelerimizin turizmine ve ekonomisine katkı yapmaya, oralarda gördüğümüz yerleri tanıtmaya anlatmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz, 2016 Antalya turizmi için tam bir hayal kırıklığıydı. Geçmiş senelere göre Almanya'dan gelen turist sayısında da belli bir miktar düşüş oldu. Buraya gelen Alman meslektaşlarımız, burada yaşadıklarını ülkelerine döndüklerinde haber yapacak. Turizmimiz açısından bu haberlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Alman meslektaşlarımız yapacakları haberler ile Antalya'yı ve Türkiye'yi bir kez daha hem Almanya'ya, hem de Avrupa'ya tanıtmış olacaklar" dedi.

"Mevlana Türbesi'ne ziyaret"

İlk olarak Konya'yı gezen Nürnberg Gazeteciler Kulubü üyeleri, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Şahin'i de ziyaret ettikten sonra Mevlana Türbesini gezdi. Konya'ya gelen Almanya'nın Nürnberg şehrinden gazetecileri ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, temel ilkelerinin insanların huzur, mutluluk ve barış içinde yaşaması olduğunu belirterek, "Politikamızda sihirli kelime sevgidir. Hazreti Mevlana'nın bakış açısı çalışmalarımızın temelini oluşturuyor" şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan bu yılki ziyaretin büyük anlam taşıdığını dile getiren AGC Başkanı Mevlüt Yeni, "Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in basına her zaman destek olduğunu ve basın özgürlüğü açısından hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, teşekkür etti. Darbe girişiminin perde arkasının Alman basınında yeteri kadar yer almadığını, kendilerinin ise uluslararası ajansların haberlerine göre hareket ettiklerini belirten Alman gazeteciler, bilinmeyen yönleriyle 15 Temmuz hakkında bilgi aldılar.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer ziyaret sırasında, 1997 yılından beri, kültür, ekonomi, idari konularında fikir alışverişi yapmak, iyi ilişkiler kurup geliştirmek amacıyla Nürnberg ve Antalya arasında başlayan kardeş şehir organizasyonlarına 12 yıldır resmi olarak devam ettiğini söylediler.

"Tropikal Kelebek Bahçesine ziyaret"

Alman gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda misafirlerine Almanca ve Türkçe Mesnevi hediye etti. Yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret rotasının başında yer alan Konya Tropikal Kelebek Bahçesinde, yaradılışın mucizesi olan 20 türde 10 bin kelebeğin yer aldığı Tropikal Kelebek Bahçesine hayran kalan Alman Gazeteciler daha sonra tekrar Antalya'ya döndüler.

" İbradı'yı da gezdiler"

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin kardeş meslek kuruluşu Almanya'nın Nürnberg Gazeteciler Kulübü üyesi 20 gazeteci tarihi konakları ile ünlü İbradı İlçesine giderek ziyarette bulundu. İbradı Belediye Başkan Vekili Fuat Dülek tarafından karşılanan basın mensuplarına, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Nürnberg Gazeteciler Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer de eşlik etti. Arapastık Kestanesi, Tarihi Kadı Konakları'nın yanı sıra İbradı'nın pek çok değerini yerinde görme şansı bulan Alman Gazeteciler ilçe Mezarlığında bulunan tarihi mezar taşlarını merakla incelediler.

"Antalya'yı doyasıya gezecekler"

EXPO 2016'yı da gezerek incelemelerde de bulunan Almanya Preeseclub Nürnberg Gazeteciler Kulübü üyeleri, programları gereğince Kemer'i de gezecekler ve burada yat turu yapacaklar. AKTOB Başkanı Yusuf Hacı Süleymanoğlu ile de görüşerek Antalya Turizmi konusunda bilgilendirilecek Alman Gazeteciler, Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'u ziyaret edecekler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nürnberg Gazeteciler Kulübü Üyeleri Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement