Son dakika Asker haberleri, Asker son dakika, son dakika Asker

Son Dakika Asker Haberleri

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:19 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

  • Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi
    09:16 Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

    Alaşehir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" etkinliği yapıldı. Etkinlikte, öğrenciler şiir okudu, gaziler anılarını paylaştı ve hediye paketi verildi.

  • Samsun Valisi Orhan Tavlı, Şehit Ailelerinin ve Gazilerin Yanlarında Olmayı Borç Biliyor
    08:56 Samsun Valisi Orhan Tavlı, Şehit Ailelerinin ve Gazilerin Yanlarında Olmayı Borç Biliyor

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini ifade etti. Vali Tavlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi ve onlara şükranlarını iletti.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • New York'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi töreni düzenlendi
    02:34 New York'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi töreni düzenlendi

    New York'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Türkiye'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) New York Temsilcisi Mehmet Dana, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve Türk Amerikan sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim okunması ve konuşmalarla gerçekleşti.

  • Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    00:34 Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kars'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Programa Vali Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve diğer yetkililer katıldı. Konuşmalarda şehitler ve gaziler anıldı, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

  • Saraybosna'da Çanakkale Şehitleri Anma Konseri Düzenlendi
    00:24 Saraybosna'da Çanakkale Şehitleri Anma Konseri Düzenlendi

    Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE), 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yılı dolayısıyla konser etkinliği gerçekleştirildi. Konserde, neyde Melih Berse, udda Mirza Redzepagic ve bağlamada Muzaffer Özdemir'in performansıyla solist Mehmed Kukurozovic şehitlik türkülerini seslendirdi. Etkinlik kapsamında, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da ağırlandı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Edirne'de Şehit aileleri ve Gaziler iftarda bir araya geldi
    00:09 Edirne'de Şehit aileleri ve Gaziler iftarda bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Şehit aileleri ve Gaziler ile iftarda bir araya geldi. Edirne Valiliği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve Gazilerin katılımıyla iftar programı düzenlendi. İftar öncesi masaları dolaşan Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, şehit aileleri ve Gazilerin hatırlarını sordu.

  • Almanya, İsviçre ve Çekya'da Çanakkale Şehitleri Anma Günü törenleri düzenlendi
    00:03 Almanya, İsviçre ve Çekya'da Çanakkale Şehitleri Anma Günü törenleri düzenlendi

    Almanya, İsviçre ve Çekya'daki dış temsilciliklerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü için törenler düzenlendi. Törenlerde, Çanakkale Zaferi'nin önemi vurgulandı ve şehitler anıldı. Konuşmalarda, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin milli bilincini güçlendirdiği ve Türkiye'nin aydınlık yarınlara ilerlemesinde önemli bir rol oynadığı ifade edildi.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi
    23:52 Edirne Valisi Yunus Sezer, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi

    Edirne Valiliği tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Vali Sezer, iftar programında yaptığı konuşmada vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

  • Muğla'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği Verildi
    22:56 Muğla'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği Verildi

    Muğla Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı kapsamında, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık'ın da katıldığı programda, şehitler için dua edildi ve konuşmalar yapıldı. Vali Akbıyık, şehit yakınları ve gazilerin önemine vurgu yaparak, onlara minnet ve şükranlarını iletti.

  • Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde fener alayı düzenlendi
    22:35 Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde fener alayı düzenlendi

    Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle fener alayı düzenlendi. Binlerce kişi, meşalelerle yürüyerek Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı attı.

  • Bakan Özhaseki: Millet İttifakı yıkım ekibi gibiydi
    22:26 Bakan Özhaseki: Millet İttifakı yıkım ekibi gibiydi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sakarya'nın Hendek ilçesinde vatandaşlarla iftarda bir araya gelerek Millet İttifakı'nı eleştirdi. Özhaseki, ittifakın başarısız belediye başkanlarıyla adeta bir yıkım ekibi olduğunu belirtti ve Allah'ın ülkeyi bu ekibin zararlarından koruduğunu söyledi.

  • Edirne Valiliği, Şehit Ailelerine ve Gazilere İftar Verdi
    21:58 Edirne Valiliği, Şehit Ailelerine ve Gazilere İftar Verdi

    Edirne Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Vali Yunus Sezer, vatan uğruna hayatlarını feda eden şehitleri saygı ve rahmetle andığını belirtti. İftar programında konser ve semazen gösterisi de yapıldı.

  • İsrail'de Harediler Zorunlu Askerlik Hizmetine Karşı Protesto Etti
    21:58 İsrail'de Harediler Zorunlu Askerlik Hizmetine Karşı Protesto Etti

    İsrail'de zorunlu askerlik hizmetine karşı çıkan ultra Ortodoks Yahudiler (Harediler), Batı Kudüs'te kentin işlek noktalarından birinde yol kapatarak protesto gösterisi yaptı. Protestoda Harediler, askerliğe karşı sloganlar atarak dans etti. İsrail polisi ile arbede yaşandı.

  • Hakkari'de şehit yakınları ve gazilere iftar programı düzenlendi
    21:46 Hakkari'de şehit yakınları ve gazilere iftar programı düzenlendi

    Hakkari Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında, şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi. Vali Ali Çelik, programda yaptığı konuşmada şehitlerin önemine vurgu yaparak, onları her zaman anmanın önemli bir görev olduğunu belirtti. Programa, birçok yetkili ve temsilci katıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlere izin vermeyeceğiz
    21:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlere izin vermeyeceğiz

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da askerlerle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, silahlı insansız hava araçları ve kendi ürettiği mühimmatlarla teröristleri bulup başlarını koparttıklarını ve kiralık katil sürülerinin yeniden palazlanmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Irak hududunun güvenliğini kontrol altına alacaklarını ve Suriye'deki işi tamamlayacaklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda askerlerle bir araya geldi Açıklaması
    21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda askerlerle bir araya geldi Açıklaması

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irak hududumuzun güvenliğini bu yaz itibarıyla komple garanti altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayacağız." dedi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye daha güçlü ve iddialı
    21:30 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye daha güçlü ve iddialı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Iğdır'da yaptığı konuşmada Türkiye'nin güçlendiğini ve daha iddialı olduğunu belirtti. Işıkhan, terörle mücadelede milletin vakur duruşunu vurgulayarak, Türkiye'nin tam bağımsız bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

  • Muharrem İnce: Türkiye'nin yeni bir yola ihtiyacı var
    21:28 Muharrem İnce: Türkiye'nin yeni bir yola ihtiyacı var

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ama bu seçimde başarırız ama bundan sonra başarırız. Türkiye'nin yeni bir yola, aydınlık, üçüncü bir yola, akılcı, bilimci bir yola ihtiyacı var." dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak ve Suriye mesajı
    21:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak ve Suriye mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irak hududumuzun güvenliğini bu yaz itibarıyla komple garanti altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayacağız" dedi.

  • Tunus Yunus Emre Enstitüsü'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi
    21:24 Tunus Yunus Emre Enstitüsü'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

    Tunus Yunus Emre Enstitüsü'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

  • İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığından Madenler Metro Durağı'nda İftar Programı
    21:08 İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığından Madenler Metro Durağı'nda İftar Programı

    İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında vatandaşlara çorba, ekmek ve hoşaf ikram edildi. İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, şehitler için dua edilmesini istedi ve zaferin hatırasını yaşatmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlendi.

  • Abuja'da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi
    20:51 Abuja'da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi

    Nijerya'nın başkenti Abuja'da, '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası' ile '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü' vesilesiyle anma programı düzenlendi. Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) düzenlenen anma programına Abuja Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı İmdat Karakoç, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

  • Afganistan'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    20:26 Afganistan'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Afganistan'ın başkenti Kabil'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Yarım kalan işimizi mutlaka tamamlayacağız
    20:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Yarım kalan işimizi mutlaka tamamlayacağız

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da askerlerle iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek, "Irak hududumuzun güvenliğini bu yaz itibarıyla komple garanti altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

  • Avrupa'daki Dış Temsilciliklerde Çanakkale Anma Programları Gerçekleştirildi
    20:23 Avrupa'daki Dış Temsilciliklerde Çanakkale Anma Programları Gerçekleştirildi

    Avrupa'daki dış temsilciliklerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi. Viyana, Malta, Kosova ve Bosna Hersek'teki programlarda Türk temsilciler ve davetliler bir araya geldi. Konuşmalarda Çanakkale Zaferi'nin önemi vurgulandı ve şehitler dualarla anıldı.

  • İmamoğlu: Memleketini, Şehrini, Doğasını, Suyunu, Havasını Koruyan En Büyük Milliyetçidir
    20:14 İmamoğlu: Memleketini, Şehrini, Doğasını, Suyunu, Havasını Koruyan En Büyük Milliyetçidir

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, “Bugün Büyükçekmece Gölü'nün muazzam tabiatının bir bölümünü, 1 milyon 200 bin metrekaresini hizmete açıyoruz. Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir. Doğasını, suyunu, havasını koruyan en büyük milliyetçidir. Benim Atatürk milliyetçiliğim, memleketinin her insanını eşit gören milliyetçiliktir. Bir de kalkınmayı, icraatçılığı, ekonomik kalkınmayı, güvenlikle birlikte koruyan kavramdır milliyetçilik” dedi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: 'Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20'den yüzde 80'lere çıktı'
    20:04 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20'den yüzde 80'lere çıktı"

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir'de açılan Çamlık Uydu Kuluçka Merkezi'nin Türkiye'nin teknoloji ve üretim odaklı büyümesine katkı sağlayacağını belirtti. Açılışta konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençleri üretime ve ticarete yönlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Bakan Kacır ise, Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon alanında önemli adımlar attığını ve yerlilik oranını artırdığını ifade etti.

  • Kahraman gaziler öğrencilere hatıralarını anlattı
    20:04 Kahraman gaziler öğrencilere hatıralarını anlattı

    Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan gaziler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde öğrencilerle bir araya gelerek, askerlik hatıralarını paylaştı. Alaşehir Sosyal Hizmet Merkezi koordinasyonunda düzenlenen programda gaziler, öğrencilerle buluştu. Programda gazilerin ilginç hatıraları da paylaşıldı.

  • Senegal'de Çanakkale Zaferi Anma Etkinliği Düzenlendi
    19:56 Senegal'de Çanakkale Zaferi Anma Etkinliği Düzenlendi

    Senegal'in başkenti Dakar'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma etkinliği düzenlendi.

  • Moritanya'da Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi
    19:22 Moritanya'da Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi

    Moritanya'daki Türkiye Maarif Vakfı Okulunda düzenlenen programda, öğrenciler 18 Mart Çanakkale Oratoryosu sahneledi ve İstiklal Marşı'nı Arapça okuma yarışması düzenlendi. Programda konuşan TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Cangir, Çanakkale'nin bir direniş ve diriliş ruhu olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Nuakşot Büyükelçisi Burhan Köroğlu ise Çanakkale Zaferi'nin İslam tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

  • Çanakkale Savaşında yüzlerce yaralı askerin tedavi edildiği hastane müzeye dönüştürüldü
    19:22 Çanakkale Savaşında yüzlerce yaralı askerin tedavi edildiği hastane müzeye dönüştürüldü

    Edirne'nin Keşan ilçesinde, Çanakkale Savaşı'nda cephede düşman ile çatışırken yaralanan yüzlerce askerin tedavi edildiği 'Cephe Gerisi Hastanesi' müze olarak açıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, müzelerin, kültürün hafızaları olduğunu söyledi.

  • Beyrut'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi
    18:56 Beyrut'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma etkinliği düzenlendi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy'un da katıldığı etkinlikte, İstiklal Marşı okundu ve konuşmalar yapıldı. Etkinlik, video gösterimleriyle sona erdi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa etti
    18:49 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa etti

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 22 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa ettiğini belirtti. Kacır, Çamlık Uydu Kuluçka Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artıracak ve ekonomik bağımsızlığını tahkim edecek atılımların devam edeceğini vurguladı.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehitler Anıtı'nı Açtı
    18:41 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehitler Anıtı'nı Açtı

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yılı etkinlikleri kapsamında Şarhöyük Mahallesi'ndeki Büyük Park'a değer katacak 'Şehitler Anıtı'nın açılışını törenle yaptı. Açılışa birçok yetkili ve vatandaş katıldı.

  • Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çanakkale etkinliği düzenledi
    18:20 Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çanakkale etkinliği düzenledi

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi. Adapazarı SGM'de düzenlenen programda, Türk askerinin Çanakkale cephesinde geçirdiği zor günlere dikkati çekmek için ekmek ve hoşaf ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Sokağı'nda düzenlenen kültür sanat etkinlikleri de devam ediyor.

  • Ürdün'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi etkinliği düzenlendi
    18:18 Ürdün'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi etkinliği düzenlendi

    Ürdün'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında Türkiye'nin Amman Büyükelçiliği tarafından anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Amman Büyükelçisi Erdem Ozan, diplomatlar ve elçilik çalışanları katıldı. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Ürdün Kraliyet Marşı okundu. Büyükelçi Ozan, şehitlerin anısına saygılarını sundu ve vatanın korunmasının önemine vurgu yaptı.

  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılan Hankendi şehrinde Nevruz Bayramı ateşini yaktı
    18:14 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılan Hankendi şehrinde Nevruz Bayramı ateşini yaktı

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'daki Hankendi şehrinde Nevruz Bayramı ateşini yakarak ulusa seslendi. Aliyev, İkinci Karabağ Savaşı'nın sonuçları Ermenistan'a ders vermediğini belirtti ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini yeniden sağladığını vurguladı.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 'İstiklalden İstikbale' sergisi sanatseverlerle buluştu
    18:10 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 'İstiklalden İstikbale' sergisi sanatseverlerle buluştu

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'İstiklalden İstikbale' özel sergisi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla sanatseverlerle buluştu. Sergide, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u anlatan çeşitli objeler ve belgeler yer alıyor. Sergi, mayıs ayının sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

  • Muş'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi
    17:44 Muş'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

    Muş'un Bulanık ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Programa Kaymakam, Belediye Başkan Vekili, askeri yetkililer, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

  • Adıyaman'da Çanakkale Oratoryosu büyük beğeni topladı
    17:33 Adıyaman'da Çanakkale Oratoryosu büyük beğeni topladı

    Adıyaman'da gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programında, öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale Oratoryosu büyük beğeni aldı. Programda, öğretmenlerin seslendirdiği türküler ve öğrencilerin gösterileri duygusal anlar yaşattı. Törene, Adıyaman Valisi Osman Varol, milletvekilleri, vali yardımcıları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, polisler, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

  • İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor
    17:29 İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor

    Lübnan-Filistin sınırında devriye gezen İsrail güçleri ile Hizbullah arasındaki çatışmalar devam ediyor. İsrail'in Mervehin sınır kasabasının dış mahallelerine düzenlediği hava saldırısı maddi hasara yol açarken, can kaybı yaşanmadı. Hizbullah ise İsrail askeri birimlerini güdümlü füzelerle hedef alarak ağır yaralanmalara neden oldu.

  • Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir
    17:01 Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir

    Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail'in bölgede projeyle çizilmiş bir devlet olduğunu ve Filistin halkının bunun kurbanı olduğunu söyledi. Mustafa, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe saydığını ve Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini belirtti. Panelde konuşan diğer katılımcılar da İsrail-Filistin çatışmasının temel kaynağının Batı olduğunu vurguladılar.

  • Bolu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü anma töreni düzenlendi
    16:57 Bolu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü anma töreni düzenlendi

    Bolu'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü nedeniyle Şehitler Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Tank Komando Kıdemli Albay Cavit Nartop, Belediye Başkanı Tanju Özcan ve diğer protokol üyeleri katıldı. Tören kapsamında şehitler için çelenk sunuldu ve saygı atışı yapıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: '31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz'
    16:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz"

  • Mısır Dışişleri Bakanı İsrail'e uyarıda bulundu
    16:53 Mısır Dışişleri Bakanı İsrail'e uyarıda bulundu

    Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı düzenleme planına ilişkin olarak ABD'nin sonuçları hakkında İsrail'e açıkça uyarıda bulunması gerektiğini söyledi. Shoukry ayrıca İsrail'in yardım girişine koyduğu engellerin kaldırılması ve Gazze Şeridi'ndeki aç bırakma ile toplu cezalandırma taktiklerinin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı kabri başında anıldı
    16:50 Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı kabri başında anıldı

    Çanakkale Savaşı kahramanı Seyit Onbaşı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, memleketi Balıkesir'in Havran ilçesindeki mezarı başında anıldı.

  • Elon Musk'ın SpaceX'i, ABD istihbaratıyla gizli bir anlaşma mı yaptı?
    16:44 Elon Musk'ın SpaceX'i, ABD istihbaratıyla gizli bir anlaşma mı yaptı?

    Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in, bir ABD istihbarat ajansıyla gizli bir sözleşme kapsamında yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ kurmaya başladığı iddia edildi. Çin'den gelen tepkiyle birlikte ABD'yi küresel güvenliği tehdit etmekle suçlandı.

  • KAYMEK, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne özel program düzenledi
    16:36 KAYMEK, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne özel program düzenledi

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan KAYMEK, 'Çanakkale Ruhu'nun anlatıldığı özel bir program gerçekleştirdi. Programa TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı. KAYMEK, öğrencilere milli ve manevi duyguları aşılamaya yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir dinletisi, koro, mehteran marşları ve tiyatro gösterileri gerçekleştirildi.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü için mesaj yayımladı
    16:27 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü için mesaj yayımladı

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

  • Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor
    16:26 Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor

    Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Buravov, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin 10. yılı dolayısıyla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Rusya ve ABD seçimleri ile Rusya-Batı ilişkileri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında da konuştu.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • Edirne'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni
    16:20 Edirne'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni

    Edirne'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla Asker Hastanesi Şehitliği'nde düzenlenen tören, çelenklerin sunumu ile başladı. Törende saygı atışı yapıldı ve Vali Sezer şehitlik defterini imzaladı. Program, Kur'an okuması ve dua ile sona erdi.

  • Çorum İlkokul Öğrencilerinin Mektupları Ağrı'daki Askerlere Ulaştırıldı
    16:17 Çorum İlkokul Öğrencilerinin Mektupları Ağrı'daki Askerlere Ulaştırıldı

    Çorum'da bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yazdıkları mektupları Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Jandarma Karakol Komutanlığına gönderdi. Mektupları alan askerler, duygusal anlar yaşadı ve öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

  • Kuşadası'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni
    16:13 Kuşadası'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni

    Kuşadası'nda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenin ardından ilçe protokolü Adalızade Mezarlığı’ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

  • Uzman Onbaşı Mustafa Yılmaz, Kalp Krizi Sonucu Toprağa Verildi
    16:08 Uzman Onbaşı Mustafa Yılmaz, Kalp Krizi Sonucu Toprağa Verildi

    Hatay'ın Antakya ilçesinde nöbetteyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden uzman onbaşı Mustafa Yılmaz, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verildi. Yılmaz için Katırkuyu Mahallesi'nde düzenlenen törene, yakınları ve ilgili yetkililer katıldı. Yılmaz'ın annesi, oğlunu asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

  • Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Necati Bey, Kabri Başında Anıldı
    16:05 Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Necati Bey, Kabri Başında Anıldı

    18 Mart Çanakkale zaferinin 109 yılında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Zağnos Paşa Camisi haziresinde yatan Şehit Yüzbaşı Necati Bey'i kabri başında andı.

  • Azerbaycan Büyükelçisi Gelibolu'da Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti
    16:04 Azerbaycan Büyükelçisi Gelibolu'da Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti

    Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenlerine katıldıktan sonra Gelibolu Yarımadası'ndaki Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti. Büyükelçi Memmedov, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte anıta çelenk bıraktı ve fotoğraf çektirdi.

  • Bakü'de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi
    16:02 Bakü'de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Bir Destandır Çanakkale' programı düzenlendi. Büyükelçi Cahit Bağcı, Abşerov Valisi Abdin Ferzeliyev ve diğer katılımcılar, Abşeron Türk Şehitliği'ni ziyaret etti ve milli marşların okunduğu etkinlikte konuşmalar yapıldı.

  • Niğde'de Gençlerden Çanakkale Şehitlerine Özel Şiir Dinletisi
    15:58 Niğde'de Gençlerden Çanakkale Şehitlerine Özel Şiir Dinletisi

    Niğde'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi'ndeki öğrenciler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Çanakkale Şehitlerine" şiirini seslendirdi.

  • Kültürümüzün Hafızası Müzelerdir
    15:51 Kültürümüzün Hafızası Müzelerdir

    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Keşan ilçesinde Keşan Kent Müzesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kültürün hafızasının müzeler olduğunu vurgulayarak, müzelerin içindeki türküsüyle, kıyafetiyle, gastronomisiyle, her şeyiyle unutulmaması gereken unsurlar olduğunu belirtti. Müzenin çevre düzenlemesiyle bir kültür merkezi haline dönüşeceğini dile getiren Yazgı, müzenin aynı zamanda kültür, sanat ve eğitim kampüsü olma yolunda çaba sarf edildiğini ifade etti.

  • Marmaris'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlamaları
    15:30 Marmaris'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlamaları

    Marmaris'te düzenlenen törenlerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü kutlandı. İlçe protokolü, Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törene katıldı. Ardından Armutalan Kültür Merkezi'nde resmi kutlama töreni düzenlendi ve öğrencilere ödülleri verildi.

  • Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost Samsun'a geldi
    15:20 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost Samsun'a geldi

    Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun'a geldi. Gemiyi öğrenciler ve vatandaşlar ziyaret etmeye başladı. Öğrenciler gemi ziyaretinden heyecan duyduklarını ifade etti. TCSG-Dost askeri gemisi gün boyu ziyarete açık kalacak.

  • FETÖ'nün dinleme davasında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: 'Mağdur sıfatıyla dahil edildiğimiz bu tarihi davanın peşini asla bırakmayacağız'
    15:18 FETÖ'nün dinleme davasında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: 'Mağdur sıfatıyla dahil edildiğimiz bu tarihi davanın peşini asla bırakmayacağız'

    Fethullahçı Terör Örgütü'nün yasa dışı dinlemeleri nedeniyle açılan davada mağdur olan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, davanın sonucunda FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkacağını belirtti. Davada 130 sanığın mahkumiyeti ve 37 sanığın beraat kararı onaylandı. Dosya şu anda Yargıtay'da bekliyor.

  • Yunanistan'da Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi
    15:18 Yunanistan'da Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi

    Yunanistan'da, Pire'deki Türk Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma töreni düzenlendi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Çanakkale'de verilen mücadeleye benzer bir duruş sergiliyor
    15:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Çanakkale'de verilen mücadeleye benzer bir duruş sergiliyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de Şehitler Abidesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Çanakkale'de verdiği mücadeleyi bugün de sinsi saldırılara karşı benzer bir duruş sergilediğini belirtti. Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nden ve sonrasında yaşanan olaylardan alınan derslerin Türkiye'nin geleceğine güvenle ilerlemesini sağlayacağını vurguladı.

  • Ağrı'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi
    15:08 Ağrı'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

    Ağrı'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, öğrenci şiir dinletileri, koro performansı ve tiyatro gösterileri yer aldı. Programda yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Muğla ve ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi
    14:58 Muğla ve ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi

    Muğla ve ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Fethiye ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde yapılan törende çelenkler bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde de şehitleri anma programı düzenlendi. Bodrum ve Dalaman ilçelerinde de benzer törenler gerçekleştirildi.

  • Kuşadası'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni
    14:55 Kuşadası'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni

    Kuşadası'nda düzenlenen törenle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü kutlandı. Törende çelenk sunma töreni düzenlendi ve şehitlikler ziyaret edildi. Konuşmalarda vatanın kutsallığı ve şehitlerin önemi vurgulandı. Anma programı, okul etkinlikleriyle devam etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde şehitliğe karanfil bıraktı
    14:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde şehitliğe karanfil bıraktı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde Şehitler Abidesi'nde konuşarak, Türkiye'nin bugünkü gücü ve imkanlarıyla hedeflerine ulaşacağını vurguladı. Törenlerde şehitler için karanfil bırakıldı ve gösteri uçuşları gerçekleştirildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Töreni'nde yaptığı konuşmada, Çanakkale ruhunun birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıktığımızda yıkılmayacağımızın ispatı olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin geçmişteki zorlukları aşma konusunda daha büyük imkanlara sahip olduğunu vurguladı.

  • Çanakkale Şehitleri Anma Töreninde Seyit Onbaşı Unutulmadı
    14:46 Çanakkale Şehitleri Anma Töreninde Seyit Onbaşı Unutulmadı

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Balıkesir'in Havran ilçesinde Seyit Onbaşı'nın mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törende, Seyit Onbaşı'nın kabrine karanfiller bırakıldı ve saygı atışı yapıldı. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Çanakkale Savaşı'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'nın ruhuna dua edildiğini belirtti.

  • Belçika'da Çanakkale ve İstiklal Marşı anma töreni düzenlendi
    14:44 Belçika'da Çanakkale ve İstiklal Marşı anma töreni düzenlendi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yıl dönümleri dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

  • Konya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenlerle Kutlandı
    14:38 Konya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenlerle Kutlandı

    Konya'da düzenlenen törenlerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü anıldı. Vali Vahdettin Özkan, törende yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayarak şehitleri rahmet ve minnetle andı. Programda ayrıca öğrencilere ödüller verildi ve protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret etti.

  • Antalya'da Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi
    14:36 Antalya'da Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi

    Antalya'nın Serik, Kemer ve Finike ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Serik, Kemer ve Finike ilçelerindeki törenlere, ilçe yöneticileri, kamu kurum müdürleri ve askeri erkan katıldı. Programlarda öğrencilerin şiir okuması, müzik dinletisi ve tiyatro oyunu sergilenmesi gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Didim'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlamaları düzenlendi
    14:35 Didim'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlamaları düzenlendi

    Didim'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlamaları kapsamında çelenk koyma töreni düzenlendi. Ardından Kültür Merkezi'nde kutlama töreni gerçekleştirildi. Törene ilçe protokolü, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konuşmalar, şiirler ve gösterilerle günün anlam ve önemi vurgulandı. Kutlamalar, ödül töreniyle sona erdi.

  • Ünlülerden 18 Mart paylaşımları: Çanakkale Zaferi kutlu olsun
    14:32 Ünlülerden 18 Mart paylaşımları: Çanakkale Zaferi kutlu olsun

    Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'de mücadele eden kahramanları saygıyla anıyorlar.

  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakanı ile Görüştü
    14:31 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakanı ile Görüştü

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bakü'de Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile bir araya geldi. Görüşmede, siber güvenlik, mayın temizleme ve ikili askeri ilişkilerin diğer alanlarındaki gelişme beklentileri masaya yatırıldı. Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, NATO'ya teşekkür ederek, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediği için minnettarlığını dile getirdi.

Advertisement