Nusaybin'de Demokratik Yurttaşlar Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Nusaybin'de Demokratik Yurttaşlar Evi Açıldı

Mardin'in Nusaybin İlçesinde Demokratik ve Eşit-özgür Yurttaşlar Evi Derneği Açıldı.

03.07.2007 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Demokratik ve Eşit-Özgür Yurttaşlar Evi Derneği açıldı.

Dernek kurucusu ve Başkanı İlyas Poyraz, Demokrasi evinin açılma amacının, sosyal aktiviteli bir çalışma olup halkın tüm sorunlarını dile getirmek olduğunu söyledi. Yıllardan beri sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların çözümü ve tespiti noktasında projelerin geliştirilmesi, halkın hiçbir iktidar erkine bağlı kalmadan ihtiyaç ve temsiliyetini karşılayacak kurumsallaşmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Poyraz, "Bu gün, bir çok yerde olduğu gibi Nusaybin'de de halkın kendi ihtiyaç ve çelişkilerini

tartışacağı, çözüm önerileri ve projelerini geliştireceği ve bir arada olma coşkusunu yaşayacağı bir kurumumuz inşa edilmiştir. Umudum odur ki hep beraber daha güzel bir gelecek kurmak, çocuklarımıza mutlu, huzurlu bir gelecek bırakmak için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Abdulkadir paşa Mahallesinde açılan Demokrasi Evinin ileriki zamanlarda bütün mahallelerde açılacağı, mahalle ve sokak temsilcilerinin de kendi çevrelerindeki sorunların tartışılması için kamuoyuna duyuracağı belirtildi. Derneğin açılışına Belediye Başkanı Dr. Mehmet Tanhan, Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Emine Ayna, Demokratik Toplum Partisi (DTP) il başkanı Cemal Veske, DTP ilçe başkanı Şehabettin Güler ve vatandaşlar katıldı.

(AA-FA-OMR-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nusaybin'de Demokratik Yurttaşlar Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement