Nusaybin'de Evleri Yıkılan 13 Aile 144 Gündür Çadırda Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Evleri Yıkılan 13 Aile 144 Gündür Çadırda Yaşıyor

Nusaybin\'de Evleri Yıkılan 13 Aile 144 Gündür Çadırda Yaşıyor

Nusaybin'de evleri yıkılan 13 aile 144 gündür çadırda yaşıyorMARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte PKK'lılara yönelik başlatılan operasyonlar nedeniyle evlerinden göç eden13 ailenin çadırdaki yaşamları sürüyor.

05.08.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin'de evleri yıkılan 13 aile 144 gündür çadırda yaşıyor

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte PKK'lılara yönelik başlatılan operasyonlar nedeniyle evlerinden göç eden13 ailenin çadırdaki yaşamları sürüyor.

Nusaybin İlçesi'nde barikat kuran, hendek kazan, el yapımı patlayıcı tuzaklayan PKK'lılara yönelik 14 Mart tarihinde operasyonlar başlatılmasıyla, ilçeden çok sayıda kişi göç etmek zorunda kaldı. 25 Temmuz'da sokağa çıkma yasağının bazı mahallelerde kısmen kaldırılken, operasyonların yoğun yaşandığı Fırat, Abdulkadir Paşa, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde ise sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Operasyonlar öncesi Fırat Mahallesi'nde ikamet eden 13 aile, güvenlik nedeniyle Nusaybin'e bağlı Bahçebaşı Köyü'ne yerleşti. Köyde çadır kuran aileler, burada sağlıksız bir ortamda yaşamlarını sürdürüyor. Kiralık ev tutma imkanları olmadığından dolayı çadırda yaşadığını anlatan 2 engelli çocuk annesi ehriye Yakut, banyo olmadığı için çocuklarını leğen içinde yıkadığını anlattı. Fırat Mahallesi'ndeki evlerinin operasyonlardan dolayı yıkıldığını dile getiren Yakut, "Yaklaşık 5 aydır bu çadırlarda yaşıyoruz. Engeli çocuklarım için kimse yardım etmedi. Evlerimiz yıkıldı. Kiralık ev tutacak gücümüz olmadığı için mecuren bu çadırlarda yaşamak zorundayız. Çadırların içi hep toz, toprak içinde kalıyoruz. Banyomuz olmadığı için çocuklarımızı leğenlerde yıkıyoruz" dedi.

"13 AİLE ÇADIRLARDA YAŞIYORUZ KİMSE HALİMİZİ SORMADI"

Çadırda kalan kadınlardan Beşir Sevim ise, çadırda yaşadıkları günden beri kimse kendilerine destek olmadığını ifade ederek, "14 Mart'tan beri bu çadırlardan yaşıyoruz. Kamış ve laylondan yaptığımız bu çadırlarda yaşamak zorunda kaldık. Buradaki bazı ev sahipleri hayrına bizi elektrik ve su yardımında bulunuyorlar. Şimdiye kadar kimse halimizi bile sormadı. Dün, Nusaybin Belediyesinden gelen bazı görevliler, bizlere gıda yardımı getirdiler. Hanımlarımız elbiselerini, bulaşıklarını ve çocuklarının başlarını bu çölerde yakamak zorunda kaldılar. Rüzgar gelince çadırlarımızın içi toz duman içinde kalıyor. Aileler iş olmadığı için buralardaki bahçelerde çalışarak bikaç kuruş kazanıp geçimini sağlıyor. Yetkililerden biran önce bu halimimizi görmeleri ve bir çare bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Evleri Yıkılan 13 Aile 144 Gündür Çadırda Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement