Nusaybin'de Genç Kızın Yanlış Tedavi Sonucu Öldüğü İddiası - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Genç Kızın Yanlış Tedavi Sonucu Öldüğü İddiası

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir kişinin, grip nedeniyle hastaneye gittiği, hastane görevlilerinin uyguladığı yanlış tedavi sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

11.02.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir kişinin, grip nedeniyle hastaneye gittiği, hastane görevlilerinin uyguladığı yanlış tedavi sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. Hayatını kaybeden kişinin ailesinin şikayeti üzerine cenaze kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Nusaybin'de Yanlış tedavi sonucu öldüğü iddia edilen Sevgi Dilmen'in (23) aile avukatı Cüneyt Alkandemir, Dilmen'in ölümü üzerine Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ve hemşireler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. İlgililer hakkında yaptıkları suç duyurusundan sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya el koyduğunu ve otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderdiğini bildiren Alkandemir, "Aile avukatlığını yaptığım müvekkilim, basit bir şikayetle Nusaybin Devlet Hastanesi'ne gitmiştir. Hastanede doktor ve hemşirelerin yaptıkları teşhis ve tedavi sonucu ölümüne sebep olmuşlardır. Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Olay adalete intikal etti. Bir haftadır Mardin'de özel bir hastanede yoğun bakımda olan Sevgi Dilmen yanlış teşhis ve tedavi nedeniyle yaşamını yitirdi" dedi.

Buna benzer birçok olayın yaşandığını da ileri süren Alkandemir, "Suçluların veya şüphelileri ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Sevgi Dilmen'in ağabeyi Selçuk Dilmen de kardeşinin daha önce hiçbir hastalığı olmadığını, grip şüphesiyle Nusaybin Devlet Hastanesi'ne gittiğini söyledi. Selçuk Dilmen, "Hayatının baharındaki bir insanı basit bir iğne veya tedavi sonrası hayatının sona ermesinin hiçbir insan vicdanına sığmayacaktır" şeklinde konuştu.

Sevgi Dilmen'in cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinden sonra Nusaybin Veysike Mezarlığı'nda defnedildi.

Öte yandan, hastane yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı. Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği idarecileri ise olayın adliyeye intikal ettiği gerekçesiyle bilgi veremeyeceklerini kaydetti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Genç Kızın Yanlış Tedavi Sonucu Öldüğü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement