Nusaybin'de İzinsiz Gösteri - Son Dakika
Yerel

Nusaybin'de İzinsiz Gösteri

Nusaybin\'de İzinsiz Gösteri

Suriye'nin Kobani kentindeki IŞİD terör örgütünün saldırılarını protesto etmek için sınıra yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

15.07.2014 04:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin'de, Suriye'nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün saldırılarını protesto etmek için sınıra yürümek isteyen gruba, polis izin vermedi.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, BDP ilçe eşbaşkanları Şehabettin Güler ve Zinet Alğan ile Genel-İş Sendikası Nusaybin Temsilcisi Mehmet Sakin'in de aralarında bulunduğu grup, IŞİD terör örgütünün Suriye'nin Kobani kentindeki saldırılarını protesto etmek amacıyla Şirin Bulvarı'nda toplandı.

Yürüyüşe geçen grup, DSİ kavşağında polis tarafından durduruldu. Emniyet yetkilileri ile HDP'liler arasında yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Polis zırhlı araçlarından yapılan anonslar sırasında yürüyüş yapmak isteyenler arasında bulunan yüzü maskeli bir grup, emniyet güçlerine taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı. Bu arada, Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Kaya, TOMA'ya atılan molotofkokteylinin kendisine isabet etmesinden son anda kurtuldu.

Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesiyle gruplar ara sokaklara dağıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nusaybin'de İzinsiz Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement