Nusaybin'de Kobani Olayları Rotestosundan Sonra Olay Çıktı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Kobani Olayları Rotestosundan Sonra Olay Çıktı

Nusaybin\'de Kobani Olayları Rotestosundan Sonra Olay Çıktı

Işid'in Kobani'ye saldırılarıları, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

28.06.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'in Kobani'ye saldırılarıları, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yapılan açıklama ardından bir grup ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Göstericilerin havai fişek ve taşlı saldırısına polis, gaz bombaları ve basınçlı su ile karşılık verdi.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını dün akşam yaptıkları yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklaması ile protesto edildi. Fırat Mahallesi Şirin Bulvarı'nda bir araya gelen binlerce kişi, Mittanni Kültür Merkezi bahçesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, DBP ve HDP'li yöneticiler, Barış Anneleri Meclisi ve Demokratik Gençlik Federasyonuüyeleri ile binlerce kişi katıldı.

Yürüyüşte, Kürtçe 'Kamışlı'da Hendek, Kobani'de katliam' pankartı açan kalabalık grup, sık sık yine Kürtçe 'Yaşamak direnmektir' ve 'Yaşasın Başkan Apo' slognları atarak, Mitanni Kültür Merkezi bahçesi önüne kadar geldi.

Kalabalık, Kobani'de öldürülenler için bir dakikalık saygı duruşu yaptı. Burada konuşan DBP Nusaybin İlçe Eş Başkanı İdris Yavuz, IŞİD tarafından Kobani'ye yönelik yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Yavuz'un ardından açıklama yapan DEM-GENÇ aktivisti Elif Demir de kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından kalabalık grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Konuşmaların ardından Sakarya Caddesi'nde göstericiler polise havai fişek ve molotof kokteyleriyle saldırdı. Polis de göstericilere basınçlı su ve gaz biber gazıyla müdahale etti. Kısa süre devam eden olaylar, göstericilerin ara sokaklara kaçmasıyla son buldu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Kobani Olayları Rotestosundan Sonra Olay Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement