Nusaybin'de Marketteki Patlama - Son Dakika
Yerel

Nusaybin'de Marketteki Patlama

Mardin'in Nusaybin ilçesinde marketteki patlamanın ardından çıkan yangına itfaiyenin müdahalesinin yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, TOMA ile yangın söndürme çalışmalarına katılan polise teşekkür etti.

02.11.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde marketteki patlamanın ardından çıkan yangına itfaiyenin müdahalesinin yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, TOMA ile yangın söndürme çalışmalarına katılan polise teşekkür etti.

Selahaddin Eyyubi Mahallesi Sakarya Caddesi'ndeki bir markette dün gece henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen, bir kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin yaralandığı patlamanın ardından polis bölgedeki incelemelerini tamamladı, binadaki su tahliye edildi.

İtfaiye ekiplerinin olayın ardından market önündeki park halindeki hafif ticari aracın altında bulduğu yanmış ceset, otopsi ve kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin binadakileri tahliye etmede ve alevleri söndürmede yetersiz kaldığını savunan vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğünce olay yerine sevk edilen çok sayıda TOMA'nın katkısıyla yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Patlamada iş yeri de zarar gören Mehmet Başak, yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalede yetersiz kaldığını söyledi. "Vinç geldi, vatandaşları kurtardı. Vinç olmasaydı ölüm tehlikesi olacaktı. Zararımız da büyük" diyen Başak, iş yerindeki yangına TOMA'ların müdahale ettiğini aktardı.

Başak, komşu iş yerinin tamamen yandığını ifade ederek, orada çok sayıda kişinin yaralandığını dile getirdi.

Patlamanın meydana geldiği marketin yanındaki binada yaşayan vatandaşlardan Mehmet Emin Kaya ise yangına ilk etapta TOMA'ların müdahale ettiğini söyledi.

Nusaybin Belediyesi itfaiye ekiplerinin TOMA'lardan daha sonra olay yerine geldiğini anlatan Kaya, "İtfaiye araçlarında branda ve sepet yoktu. Binadakiler 5 saat mahsur kaldı. Vücutlarında yanıklar oluştu" diye konuştu.

Kaya, polislere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nusaybin'de Marketteki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement