Nusaybin'de PKK'nın Hendeklerde Tuzakladığı Bombalar Bir Bir Patlatılıyor - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de PKK'nın Hendeklerde Tuzakladığı Bombalar Bir Bir Patlatılıyor

Nusaybin\'de PKK\'nın Hendeklerde Tuzakladığı Bombalar Bir Bir Patlatılıyor

Mardin'de sokağa çıkma yasağının 4'üncü gününe girdiği Nusaybin İlçesi'nde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından kazılan 250 hendek kapatılmaya başlandı.

17.11.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de sokağa çıkma yasağının 4'üncü gününe girdiği Nusaybin İlçesi'nde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından kazılan 250 hendek kapatılmaya başlandı. Teröristlerce tuzaklanan hendeklerdeki patlayıcılar, güvenlik güçleri tarafından kontrollü olarak patlatılarak etkisiz hale getiriliyor.

PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından ilçede kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla 4 gün önce başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, hendekler bir bir kapatılmaya başlandı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilçede yaklaşık 250 hendek ve barikat tespit ettiklerini belirterek, PKK'lı teröristlerin yaklaşık 120 hendek ve barikatı, el yapımı patlayıcılarla tuzakladığını söyledi.

Tuzaklanan hendek ve barikatları bildiklerini ifade eden yetkililer, teröristlerin yaklaşık 5 ton patlayıcı kullandıklarını tahmin ettiklerini söyledi. Yetkililer, sokağa çıkma yasağıyla birlikte hendekleri kapatmaya başladıklarını, öncelikle el yapımı patlayıcının tuzaklandığı hendekleri önce kontrollü olarak patlattıklarını, sonra da kapattıklarını kaydetti. Bazı bölgelerde park halindeki araçlara da patlayıcı düzeneklerinin yerleştirildiğini kaydeden yetkililer, hendeklerin kapatılması sırasında vatandaşın zarar görmemesine çok dikkat ettikleri anlattı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de PKK'nın Hendeklerde Tuzakladığı Bombalar Bir Bir Patlatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement