Nusaybin'de PYD'li Teröristler Çok Sayıda Mühimmatla Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de PYD'li Teröristler Çok Sayıda Mühimmatla Yakalandı

Nusaybin\'de PYD\'li Teröristler Çok Sayıda Mühimmatla Yakalandı

Nusaybin'de Suriye sınırından Türkiye'ye yasadışı girmeye çalışan PYD mensubu yabancı uyruklu 2 terörist, patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerle yakalandı.

07.02.2016 12:37  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin'de Suriye sınırından Türkiye'ye yasadışı girmeye çalışan PYD mensubu yabancı uyruklu 2 teröristin 500 adet elektrikli fünye ve 200 adet tahrip kapsülüyle birlikte 6 Şubat günü yakalandığını açıkladı.

CİZRE'DE 564, SUR'DA 169 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Şırnak ve Diyarbakır'da yürütülen operasyonlarda Cizre'de 564, Sur'da da 169 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay internet sitesinde 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 6 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:

Şırnak/ Cizre'de devam eden operasyonda; 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 564'dür.), iki M-16, 14 Kaleşnikof piyade tüfeği, 41 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ile 912 adet fişeği, bir tabanca, üç av tüfeği, 184 adet av tüfeği fişeği, iki adet el bombası, iki roketatar mühimmatı, 25 molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirilmiş, üç adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Diyarbakır/ Sur'da devam eden operasyonda, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 169'dur.)

Van'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan iki iş birlikçi bir av tüfeği ve çok sayıda muhtelif örgütsel doküman ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.


2 PYD'Lİ MÜHİMMATLA YAKALANDI

Genelkurmay ayrıca Nusaybin'de Suriye sınırından Türkiye'ye yasadışı girmeye çalışan PYD mensubu yabancı uyruklu 2 teröristin 500 adet elektrikli fünye ve 200 adet tahrip kapsülüyle birlikte 6 Şubat günü yakalandığını açıkladı.

6 IŞİD'Lİ YAKALANDI

TSK, Gaziantep'te Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan giriş yapmaya çalışan ve IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 6 kişinin 6 Şubat günü yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de PYD'li Teröristler Çok Sayıda Mühimmatla Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • YARGIÇ: SIKIN LAN KAFALARINA YABANCI TERORISTMI BESLICEZ ULAAN 36 2 Yanıtla
  • HERKES OKUSUN VE ANLASIN VE UYANSIN: KÜRD halkı uyanmalıdır, kürdlerin gerçek düşmanı PKK ve ona siyasi destek veren HDP dir. ingiliz ajan lawrance, islamı ve kuranı öğrenip ingiliz ajanı olarak yıllarca imamlık yaparak müslümanları satmış, şimdi de kürdüm diyen PKK=HDP kürd halkının adını kullanarak satıyor ve İNANIN hala bunlara destek veren gafiller var, kürdüz, kürd hakkı diye diye kürd halkının kanıyla şarap içiyorlar, ne güzel devleti suçla, kürdçe konuş, kürd hakkı de.., inanan olur, yazıklar olsun.İslam ve Kürd düşmanlarına 23 5 Yanıtla
  • FATIH: Mühimmata bağlayıp uçurun havaya 20 7 Yanıtla
  • Adanalı : Diz çöktürmicen polisim kafasına sıkacan 20 4 Yanıtla
  • BARBAROSA: terörist terörist tir kimseye fayda gelmez bunlardan 21 2 Yanıtla
  • ELAZIG PALU: Vatansız,bayraksizlar...Sizin niyetinizi eskiden beri biliyorduk...... 15 6 Yanıtla
  • Tuncelili: Ensesine sıkıp bi elektirik direğine asın 14 6 Yanıtla
  • Söyle: Yalan yalan yalan milleti kaldırdığınız bu yalanlarla daha ne kadar zulüm edersiniz 6 14 Yanıtla
  • özdür amed: güzel bir tiryatro oynanmış 9 11 Yanıtla
  • Tanrı Dağı: bunlarla dersinmin ne alakası var ? 2 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement