Nusaybin'de Saldırıda Doktorun Parmağını Kırmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Saldırıda Doktorun Parmağını Kırmasına Tepki

Nusaybin\'de Saldırıda Doktorun Parmağını Kırmasına Tepki

Mardin'in Nusaybin ilçesi Devlet Hastanesi'nde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Eren Abatan'ın muayene ettiği hastanın saldırısında sol el parmaklarının kırılması meslektaşları tarafından protesto edildi Nusaybin İlçesi Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Servisi'nde meydana gelen olayda Psikayatri Uzmanı Dr. Eren Abatan ile muayene ettiği hasta Y.E. arasında bilinmeyen bir nedenden tartışma çıktı.

21.01.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesi Devlet Hastanesi'nde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Eren Abatan'ın muayene ettiği hastanın saldırısında sol el parmaklarının kırılması meslektaşları tarafından protesto edildi

Nusaybin İlçesi Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Servisi'nde meydana gelen olayda Psikayatri Uzmanı Dr. Eren Abatan ile muayene ettiği hasta Y.E. arasında bilinmeyen bir nedenden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Dr.Abatan'ın sol el parmaklarında kırılma meydana geldi. Çalışamayacak durumda olan Dr. Abatan, ameliyat için Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Dr. Eren Abatan'ın şikayeti üzerine Y.E. gözaltına alınırken, poliste sorgusu devam eden Y.E.'nin de Dr. Abatan'dan şikayetçi olduğu öğrenildi.

Olayı duyan hastanede görevli doktorlar iş bırakarak, hastane girişinde toplu olarak basın açıklaması yaptı. Nusaybin SES Temsilciliği ve Türk Tabipler Birliği adına konuşan Uzman Dr. Ramazan Kaya, Dr. Abatan'a yönelik saldırıyı kınayarak, "Dr. Eren Abatan'a uygulanan şiddeti kınıyoruz. Bugün yaşanan olay neticesinde doktor arkadaşımızın sol el parmaklarında kırık meydana gelmiş olup, çalışamayacak durumda olan arkadaşımız ameliyat olmak üzere acilen tedavisinin yapılması için Bolu'ya sevk edilmiştir. Bu tür olay ve daha vahim olayların yaşanmaması, hasta-hekim ilişkilerinin çağdaş toplumlarda olduğu gibi alt yapısının oluşturulması, hastane yönetiminden ve sağlık bakanlığı yetkililerinden, fiziki şartların düzeltilmesi dahil olmak üzere, sağlık personelleri sıkıntısının giderilmesi ve her türlü önlemin alınması aciliyet arz etmektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik son yıllarda artan şiddet olayları, sağlık emekçilerinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaşmıştır. Kamu ve özel ayırımı olmadan, her düzeydeki sağlık kurumunda, her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır. Şiddetin sebeplerinin başında uygulanan sağlık politikaları ve yetkililerin halkla sağlık emekçilerini karşı karşıya getiren kışkırtıcı üslubu büyük rol oynamaktadır" dedi.

Açıklamadan sonra doktorlar, acil servis dışında vizite yapmayacaklarını açıkladı. Bu nedenle muayene olmak için gelen hastaler evlerine geri döndü. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Saldırıda Doktorun Parmağını Kırmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'ta deprem etkisiyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'ta deprem etkisiyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    EPDK, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.


Advertisement