Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağı ile PKK'ya Operasyon Sürüyor(2) - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağı ile PKK'ya Operasyon Sürüyor(2)

Valilik: 10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ Mardin Valiliği sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılara yönelik operasyonlarda 10 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 2 vatandaşında hayatını kaybettiğini açıkladı.

18.11.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valilik: 10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin Valiliği sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılara yönelik operasyonlarda 10 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 2 vatandaşında hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Nusaybin ilçemizde 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 21.00 itibari ile kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 18 Kasım 2015 tarihi itibariyle yapılan faaliyetler sonucunda; PKK/KCK terör örgütü mensubu 10 şahsın vurularak etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Terör örgütü üyesi olmaktan aranan 3 şahıs yakalanmıştır. 13 vatandaşımız yaralanırken, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 12 tuzaklama bomba düzeneği imha edilmiş, 38 barikat kapatılmış, 8 perde/branda kaldırılmış, barikat olarak kullanılan 3 TIR ile 1 kamyon kaldırılmış, 1 hendek kapatılmıştır. Terörle mücadelemizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edeceğini belirtir; Nusaybin'de yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için, gerek ihbarlar gerekse diğer şekillerde kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için teşekkür ederiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağı ile PKK'ya Operasyon Sürüyor(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement