Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağında 12'nci Gün (2) - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağında 12'nci Gün (2)

Nusaybin\'de Sokağa Çıkma Yasağında 12\'nci Gün (2)

Nusaybin'de 2'Sİ POLİS 3 KİŞİ YARALANDI Sokağa çıkma yasağının 12'inci güne girdiği Nusaybin'de, Dicle Mahallesi'nde operasyon yapan güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında çatışma çıktı.

24.11.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin'de 2'Sİ POLİS 3 KİŞİ YARALANDI

Sokağa çıkma yasağının 12'inci güne girdiği Nusaybin'de, Dicle Mahallesi'nde operasyon yapan güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateşle birlikte 2 polis yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şirin Bulvarı'nda da nereden geldiği belirlenemeyen kurşunların hedefi olan 60 yaşındaki Hasan Korkmaz, yaralandı. 112 Acil ambulansı ile Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Korkmaz, tedavi altına alındı. Yasağa rağmen sokağa çıkmak isteyen vatandaşlara polis, biber gazıyla müdahale etti. İlçe genelinde zaman zaman ağır silah ve patlama sesleri duyulurken, patlama sonrası dumanlar yükseliyor.

HENDEK İÇİNDEKİ BOMBA DÜZENEĞİ İMHA EDİLDİ

Akşam saatlerinde ise Abdulkadirpaşa Mahallesi Acar Sokak'taki hendek içerisinde bomba olduğunu tespit eden polis ekipleri, zırhlı araçlarla mahalleye giderek yaptığı anonslarla, vatandaşların evlerinin uzak odalarına gitmeleri uyarısında bulundu. Vatandaşların evlerinin uzak bölmelerine gittiğinden emin olan polis ekipleri, daha sonra hendek içerisinde tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı kontrollü olarak imha etti. Can kaybının olmadığı patlama nedeniyle yakınlardaki bazı evlerde hasar oluştu.

KAMIŞLI'DA YAŞAYAN KÜRTLERDEN DESTEK

Bu arada, Suriye'de Kürtler'in yaşadığı Rojava Bölgesi'nde ve Nusaybin'in hemen karşısında bulunan Kamışlı kentinde yaşayan Kürtler, mayınlı sınır bölgesine gelerek, Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağını protesto ederek, burada yaşayanlara destek olmaya çalıştı. Ellerine aldıkları PYD- YPG bayrakları ile bir süre sınırda bekleyen Kamışlı Kürtler, daha sonra olaysız evlerine döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağında 12'nci Gün (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement