Nusaybin'de Tarla Anlaşmazlığı Nedeniyle Arbede Çıktı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Tarla Anlaşmazlığı Nedeniyle Arbede Çıktı

Nusaybin\'de Tarla Anlaşmazlığı Nedeniyle Arbede Çıktı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Çilesiz köyü ile Sayar köyü arasında uzun zamandır mahkemelik olan tarlalar yüzünden arbede çıktı.

11.03.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Çilesiz köyü ile Sayar köyü arasında uzun zamandır mahkemelik olan tarlalar yüzünden arbede çıktı. Jandarma çıkan arbedeye müdahale etti. Bunu üzerine köyden bir grup Hükümet Konağı'nın önüne gelerek kaymakamı protesto etti.

Edinilen bilgilere göre, Sayar ve Ezidilerin yaşadığı Çilesiz köyü arasında uzun zamandır yaşanan ve mahkemeye taşınan tarla anlaşmazlığı yüzünden arbede çıktı. Arazilerin kendilerine ait olduğunu iddia eden Sayar köylüleri, 4 ay önce tarlaları sürdü. Tarlaların kendilerine ait olduğunu ileri süren Çilesiz köylüleri de itiraz ederek yetkililere başvurdu.

Tarlaların mahkeme aşamasında olduğu gerekçesiyle Nusaybin Kaymakamlığı, sürülen tarlaların bozulmasını istedi. İlçe Jandarma Komutanlığı koruması altında tarlalara traktörle giren Çilesiz köylüleri ekili tarlayı sürerek bozdu. Sayar köylülerinin de bölgeye gelmesi üzerine her iki grup arasında arbede çıktı. Jandarma arbedenin kavgaya dönüşmemesi için gruplara müdahale etti.

Köydeki arbededen sora Sayar köylülerinden bir grup Hükümet Konağı önüne gelerek kaymakamı protesto etti.

Sayar köylülerinin avukatı Arife Acar, arazinin 4 ay önce sürülüp gübre atılmasından dolayı kaymakamlığın suç işlediğini ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Nusaybin Kaymakamı Haluk Çakmak ise yaptığı açıklamada, arazi anlaşmazlığının mahkeme safhasında olduğu gerekçesiyle böyle bir karar aldıklarını söyledi. Kaymakam Çakmak, "Mahkeme sonuçlanıncaya kadar her iki tarafın arazilere girmesine veya sürmesine izin vermeyeceğiz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Tarla Anlaşmazlığı Nedeniyle Arbede Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement