Nusaybin'de YDG-H'liler Polis ile Çatıştı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de YDG-H'liler Polis ile Çatıştı

Nusaybin\'de YDG-H\'liler Polis ile Çatıştı

Mardin'in Nusaybin İlçesinde PKK'nın Gençlik yapılanması olan YDG-H'liler, Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını ileri sürerek polisle çatıştı.

23.07.2015 11:21  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesinde terör örgütü PKK'nın Gençlik yapılanması olan YDG-H'liler, İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını ileri sürerek polisle çatıştı.

Nusaybin ilçesinde dün akşam saatlerinde hastane köprüsü üzerinde bir araya gelen YDG-H üyeleri, Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırı ve Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığı iddiasıyla yasa dışı gösteri yaptı. Yola barikat kurarak köprüyü trafiğe kapatan göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sırasında göstericiler polise havai fişek, ses bombası ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Göstericilerin polis aracına attığı molotof kokteylerinden biri Devlet Hastanesi bahçesine düştü ve yangına yol açtı. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

Polisin göstericileri dağıtmak için kullandığı gaz bombası fişeği evlerine isabet eden Halit Doğan ve Latife Doğan baygınlık geçirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri de gazdan etkilenen aileye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onları hastaneye kaldırdı. Atılan gaz bombaları ve biber gazları nedeniyle çok sayıda kişi hastaneye başvururken, olayların hastane yakınlarında olması nedeniyle tedavi için gelenler uzun süre hastaneden çıkamadı. Gece geç saatlere kadar devam eden çatışmalar nedeniyle park ve cafelerde oturan çok sayıda vatandaş evlerine gitmek zorunda kaldı. Göstericiler geç saatlere kadar polisle çatıştı.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de YDG-H'liler Polis ile Çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement