Nusaybin'deki Terör Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Nusaybin'deki Terör Operasyonu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

24.11.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

İlçede 13 Kasım'da saat 21.00'de duyurulan yasağın ardından PKK'lı teröristlerce bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların, kamufle amaçlı asılan brandaların kaldırılması ve ilçenin teröristlerden arındırılması için Nusaybin Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyon devam ediyor.

Operasyonların, 16 Eylül'de ilçede zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Komiser Oktay İzgi ile polis memurları Sezgin Uludağ ve Çağdaş Arslan'ın anısına "Ekip 38" adı ile gerçekleştirildiği belirtildi.

18 terörist etkisiz hale getirildi

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 18'e yükseldi, bugüne kadar 94 barikat kapatıldı, kamuflaj amaçlı 32 perde ve branda ile barikat olarak kullanılan 3 tır ve bir kamyon kaldırıldı, teröristlerce tuzaklanan 19  bomba düzeneği imha edildi.

Barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması sırasında teröristlerin güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda teröristlerin Abdulkadir Paşa Mahallesi'ndeki bazı evleri "hücre evi" gibi, Hacı Şemsettin Yusma Camisini de "karargah" gibi kullandığı belirlendi.

Söz konusu ev ve camide yapılan aramalarda birçok örgütsel doküman, silah ve bomba yapımında kullanılan bol miktarda kimyasal madde bulundu.

Özel harekat polisleri terör saldırılarından dolayı bir süredir ibadet yapılamadığı öğrenilen caminin minaresine Türk bayrağı astı.

"Çok sayıda çelik yelek bulundu"

Özel harekat ekiplerince hücre evi gibi kullanılan bir evde gerçekleştirilen aramada, terör örgütü mensuplarınca şehirde yapılması planlanan saldırılarda kullanılacağı değerlendirilen çok sayıda çelik yelek ele geçirildiği belirtildi.

Polis ekipleri hücre evi olarak kullanılan bir evin bahçesinde ayaklarından ve boynundan ağaca bağlanan, günlerce aç bırakıldığı tahmin edilen bir atı kurtardı.

Polisler oldukça bitkin görülen ata su verdiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nusaybin'deki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement