Diyarbakır Valiliği Olayları Bilançosunu Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Valiliği Olayları Bilançosunu Açıkladı

Diyarbakır Valiliği Olayları Bilançosunu Açıkladı

Diyarbakır Valiliği, iki gündür süren olayların bilançosunu yazılı açıkladı.

07.10.2014 19:38  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği, iki gündür süren olayların bilançosunu yazılı açıkladı. Açıklamada, kamu ve vatandaşlara ait binaların zarar gördüğü belirterek, şöyle denildi: "Komşu ülkelerde yaşanan karışıklıklar neticesinde ortaya çıkan kaos ortamı nedeniyle, tarihsel bağın yanı sıra insani değerlerle kayıtsız kalmanın mümkün olmadığı bir süreci yaşamaktayız.

Son günlerde yaşanan gelişmelerin ortaya çıkardığı mevcut ortamda ilimiz genelinde sağduyuyu içermeyen bazı yasa dışı eylemlerin gerçekleştiği görülmektedir. Nitekim; son 24 saatte ilimiz genelinde meydana gelen olaylarda 8 vatandaşımızın özel mülkü ve 3 vatandaşımızın aracı zarar görmüş, 10 kamu binası ve 20 resmi aracın zarar görmesi yanı sıra 2 güvenlik görevlisinin de molotof ve taş atılması sonucu yaralandığı görülmüştür."

Açıklamada çözüm sürecine vurgu yapılarak, "Çözüm süreciyle birlikte ülkemiz genelinde ve ilimiz özelinde var olan huzur ve güven ortamının bu tür yasa dışı eylemlerle sekteye uğramasının hiçbir kesime yarar sağlamadığı açıktır. Kadim kültürlerin beşiği ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın, demokratik anlamda etrafa zarar vermeden taleplerinin dile getirilmesi gerekirken, aksi davranışların ilimiz huzur ve güven ortamına zarar vereceğinin ve ilimiz imajına olumsuz etki yaratacağının bilinmesini, vatandaşlarımızın güvenliği açısından da bu tür yasa dışı eylemlere karşı gerekli işlemlerin yerine getirileceğinin bilinmesini kamuoyunun dikkatine sunarız" denildi.

DİYARBAKIR'DA VATANDAŞLAR EVLERE ÇEKİLDİ

Diyarbakır'da gün boyu devam eden olaylar nedeniyle esnafların büyük bölümü kepenklerini kapatırken, vatandaşların da evlerine çekildiği gözlendi. Kentin bazı cadde ve sokaklarında göstericiler barikatlarla yolları kapatırken, bu gruplara polislerin gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale ettiği görüldü. Belediye otobüsleri, yolcu taşıyan kent içi minibüsler ile ticari taksilerde çalışmadı. Havanın kararmasıyla birlikte Diyarbakır sokakları sadece göstericiler ve polislere kaldığı görüldü.

BİNGÖL'DE TEHLİKELİ GERGİNLİK

Bingöl'de BDP'lilerin IŞİD saldırılarını protesto etmek için düzenlediği yürüyüşte Yenimahalle Yavuz Selim Caddesi üzerindeki İslah-Der binası önünden geçiş sırasında gerginlik yaşandı. Aralarında yüzleri kapalı protestocular ile dernek üyeleri arasındaki tartışma kısa sürede taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Yaşanan arbede araya girenler tarafından önlenirken, polisin müdahale etmediği görüldü. Yürüyüşe devam eden gruplar Beşyol Mevkii'nde önlem alan polise molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Polis, grupları gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.

Bingöl'ün Yenişehir Mahallesi'nde kaldırıma bırakılan bir çanta, bomba olabileceği şüphesiyle polise alarma geçirdi. Bomba uzmanların güvenlik önlemi alarak fünye ile patlattığı çantadan okul defteri ve oyuncak çıktı.

NUSAYBİN'DE OKULLAR YAKILDI

Mardin'in sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin İlçesi'nde gün boyu süren olaylarda okullara molotoflu saldırılar düzenlendi. Alev alan okullardaki yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Bu arada ilçe merkezinde olaylar sırasında göstericiler ellerinde bulunan bir Türk bayrağını yaktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Valiliği Olayları Bilançosunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement