Nusaybin - Elektrik Kesintilerini Protesto Etmek İçin İpek Yolu'nu Trafiğe Kapattılar - Son Dakika
Güncel

Nusaybin - Elektrik Kesintilerini Protesto Etmek İçin İpek Yolu'nu Trafiğe Kapattılar

Nusaybin - Elektrik Kesintilerini Protesto Etmek İçin İpek Yolu\'nu Trafiğe Kapattılar

Elektrik kesintilerini protesto etmek için İpek Yolu'nu trafiğe kapattılar Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA) - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı 25 köyde sık görülen elektrik kesintisini protesto etmek isteyenler ilçeden geçen uluslararası İpek Yolu'nu trafiğe kapattı.

26.02.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrik kesintilerini protesto etmek için İpek Yolu'nu trafiğe kapattılar

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA) - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı 25 köyde sık görülen elektrik kesintisini protesto etmek isteyenler ilçeden geçen uluslararası İpek Yolu'nu trafiğe kapattı.

Nusaybin İlçesi Akarsu Bölgesi'nde bulunan 25 köyde hergün 18.00-21.00 saatleri arasında elektrik kesintileri olduğunu belirten köylüler, ortak eylem kararı aldı. Protestocular bugün, Durakbaşı Mahallesi Mevkii'nde çıktıkları uluslararası İpek Yolu'nu trafiğe kapattı. Yaklaşık 1 saar süren eylem nedeniyle yolun her iki tarafından uzun araç kuyruğu oluştu. Akarsu Mahalle Muhtarı Halil Yalap, 1.5 yıldan bu yana her gün görülen 3- 4 saatlik elektrik kesintilerinin zulüm ve eziyete dönüştüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Sınava girecek öğrencilerimiz ders çalışamaz oldu. DEDAŞ merkezin elektriğini kesmiyor. Sadece kırsal bölgesine güçleri yetiyor. Eğer dönüşümlü olacaksa, herkese eşit şekilde elektrik verilsin ve eşit şekilde kesilsin. Bir yetkili gelip bize söz vermediği sürece biz eylemimizi bitirmeyeceğiz."

Yol kapatma eyleminden sonra bölgeye gelen jandarma ekipleri, yolun açılması için muhtarlar ve vatandaşlarla görüştü. Kaymakam ve DEDAŞ yetkililerinin eylemden haberdar olduğunu ve muhtarlarla görüşmek istediklerini bildiren Nusaybin Jandarma Birlik Komutanı Binbaşı Yavuz Köse'nin çabaları sonucu vatandaşlar eyleme son verirken, yaklaşık 1 saat kapalı kalan uluslararası karayolu da trafiğe açıldı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin - Elektrik Kesintilerini Protesto Etmek İçin İpek Yolu'nu Trafiğe Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement