Nusaybin Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı

Nusaybin Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Süleyman Kul ve Mevlüt Çatinkaya'nın cenazeleri, düzenlenen töreninin ardından memleketlerine uğurlandı.

25.04.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Süleyman Kul ve Mevlüt Çatinkaya'nın cenazeleri, düzenlenen töreninin ardından memleketlerine uğurlandı.

Kazılan hendek ve kurulan barikatların temizlenmesi ile PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonların sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde, teröristlerin saldırıları sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Süleyman Kul ve Mevlüt Çetinkaya için Mardin'de uğurlama töreni düzenlendi.

70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen uğurlama törenine, Vali Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehit yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Türk bayrağına sarılı şehit naaşlarının katafalka konulması ile başlayan tören, şehit özgeçmişlerinin okunması ile devam etti. Mardin Müftü vekili İsmail Ünal tarafından duaların okunduğu törende konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, "Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu Vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi.

Konuşmaların ardından Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul'un cenazesi memleketi Kahramanmaraş'a, Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çatinkaya'nın cenazesi ise Giresun'a uğurlandı.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement