Nusaybin ve Silopi'de Olaylar Gece de Devam Etti - Son Dakika
Güncel

Nusaybin ve Silopi'de Olaylar Gece de Devam Etti

Nusaybin ve Silopi\'de Olaylar Gece de Devam Etti

Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Silopi ilçelerinde PKK yanlısı grupların yaptığı yasa dışı gösteriler, dün gece de devam etti.

11.10.2014 11:30  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'in Kobani'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek amacıyla Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Silopi İlçeleri'nde PKK yanlısı grupların yaptığı yasa dışı gösteriler, dün gece de devam etti.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam saatlerinde PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) çağrısı ardından toplanan kalabalık grup Türkiye'nin Irak'a açılan uluslararası transit karayolunu barikatlar kurarak trafiğe kapattı. Yolu trafiğe açmak için kendilerine müdahale eden polislere havai fişekler, taş ve molotof kokteylleri atan göstericiler, uzun araç kuyruklarını oluşmasına neden oldu. Polisin havaya ateş açmasına rağmen dağılmayan göstericilere ilçede önlem alan askerler de zırhlı araçlarla eşliğinde müdahale etti. İlçenin ara sokaklarına dağılan ve burada da eylemlerine devam eden göstericiler, zaman zaman karayoluna inerek yolu  aralıklarla yolu trafiğe kapattı, kimlik kontrolü yaptı.

SİLOPİ'DE BİBER GAZI HASTANELİK ETTİ

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde de Kobani'ye destek amacıyla yasa dışı gösteriler yapıldı. Yenişehir Mahallesi'ndeki Silopi Adliye Sarayı önünde nöbet tutan zırhlı araçtan 6'ncı Cadde'te toplanan ve büyük bölümü küçük yaştakilerden oluşan bir grup göstericiye, dağılmaları için gaz bombası attı. Gaz bombalarından birinin 5 katlı bir binanın 3'üncü katındaki Saliha Kutlu'nun evinin balkon kapısının penceresini kırarak odaya isabet ettiği öne sürüldü. O sırada odada uyuyan 12 yaşındaki Melek Kutlu ile 17 yaşındaki Dilan Kutlu biber gazından etkilendi. Çığlıklar üzerine odaya koşan anne 40 yaşındaki Saliha Kutlu da biber gazından etkilendi. Gazdan etkilenen 3 kişi yakınları tarafından Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yatakların tutuştuğu odada çıkan yangını ise Kutlu ailesi fertleri ve apartman sakinleri söndürdü. Hortumla sıkılan ve bidonlarla dökülen suyla alevler kısa sürede söndürüldü. Olaya tepki gösteren aile bireyleri daha sonra polis aracının yanına giderek polislerle tartıştı. Aynı evde oturan çocukların halası Vahide Kutlu, "Çocuklar burada uyuyordu. Biz de televizyon izliyorduk. Hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Bir sesle biz buraya geldik baktık burası tutuşmuş. Çocuklar bağırınca biz çocukları aldık çok etkilendikleri için hemen hastaneye kaldırdık. Şu an durumları iyi. Ev bu hale gelince polislerin yanına gittik, 'Neden böyle yapıyorsunuz' dedik. Onlar da "Çocuklar atıyor" dedi. Çocuklar burayı bu hale getirebilir mi? Bir de üçüncü katta oturuyoruz. Onlar yapıyor çocukların üzerine atıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

- Silopuşırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin ve Silopi'de Olaylar Gece de Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • faruk cetin: Is geregi silopide bulundum cocuklar polisin attığı gazi evlere attigini gordum cocuk dedgimde ayni kadin gibi etek giymiş cok değişik seyler gördüm galiba anneleri. Kiz gibi yetiştirmiş Istanblda. 10 liraya satarlar kebdilerini boyle goderse 0 0 Yanıtla

Advertisement