Nutuk'un TBMM'de Okunuşunun 87.yılı - Son Dakika
Yerel

Nutuk'un TBMM'de Okunuşunun 87.yılı

Nutuk\'un TBMM\'de Okunuşunun 87.yılı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürk'ün meclis kürsüsünde okuduğu Nutuk'un 87. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

15.10.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürk'ün meclis kürsüsünde okuduğu Nutuk'un 87. yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Urla'daki sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan ADD Urla İlçe Başkanı Ali Yanar, Nutuk'un bağımsızlık savaşının destanı olduğunu belirtti. Nutuk'un Atatürk'ün vasiyeti olduğunu dile getiren Yanar, Kobani bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Atatürk büstü, Türk Bayrağı ve kamu kurumlarına yönelik saldırıları kınayarak lanetledi.

"Atatürk büstlerine yapılan saldırılarla Atatürk yok edilemez. Tam tersine, Atatürk'e büyük sevgi ve saygıyla bağlı milletimizin gerçekleri görmesine fırsat tanınmış olur" diyen Yanar şunları kaydetti:

"Başlatılan bölücü kalkışma, kışkırtma ve olaylar sonucunda 40 kadar yurttaşımız canından oldu,122 okul binası yakıldı 197 kamu binası tahrip edildi, ülke yangın yerine döndürüldü, HDP ve PKK' nın bölücü çağrısı yurttaşlarımızdan bekledikleri desteği görmedi. HDP ve KCK yöneticileri öldürülen yurttaşlarımızın katilleridir, yakılan yıkılan okulların ve kamu mallarının sorumlularıdırlar. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak cumhuriyetin savcılarını görevini yapmaya çağırıyoruz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nutuk'un TBMM'de Okunuşunun 87.yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement