O Bahçesaray'ın Robenson'u - Son Dakika
Yerel

O Bahçesaray'ın Robenson'u

O Bahçesaray\'ın Robenson\'u

Van’ın Gevaş ilçesinde 42 yıl önce memur olarak görev yapan Sabahattin Kulaçoğlu, emekli olduktan sonra 22 yıldır yaz boyunca Bahçesaray ilçesinde bostan ekip biçiyor.

13.06.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş ilçesinde 42 yıl önce memur olarak görev yapan Sabahattin Kulaçoğlu, emekli olduktan sonra 22 yıldır yaz boyunca Bahçesaray ilçesinde bostan ekip biçiyor.

Trabzon'da dünyaya gelen Kulaçoğlu (88) isimli şahıs, babasının 1936 yılında o dönem Gevaş ilçesine bağlı Narlı nahiyesine müdür olarak atanması sonucu Van'a geldiler. İlkokulu Çatak, ortaokul ve liseyi Van'da okuyan Kulaçoğlu 1982 yılında Gevaş Kaymakamlığı yazı İşleri Müdürlüğü'ne atandı. 20 yıl boyunca burada çalışan Kulaçoğlu, o dönemlerde nahiye olan ve Gevaş'a bağlı olan Bahçesaray'a görev sırası sürekli gitti. Bahçesaray'ı çok sevdiğini anlatan Kulaçoğlu, "Babamın görevinden dolayı Van'a geldik. Bende okuduktan sonra Gevaş Kaymakamlığı'nda 20 yıl Yazı İşleri Müdürlüğü yaptım. O dönem Bahçesaray Gevaş'a bağlı bir nahiye idi. İşimiz icabı sık sık buraya geldim be burayı çok sevdim. Emekli olduktan sonra 22 yıl boyunca her yaz buraya gelip bostanla uğraşırım. Kışın ise ikamet ettiğim Aydın'a giderim" dedi.

"HALKI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN KÜRTÇE ÖĞRENDİM"

Emekli olduktan sonra ailesi ile birlikte Aydın'a yerleşen Kulaçoğlu, mayıs ayının başından itibaren Bahçesaray'ın Vasting bölgesine gelerek derme çatma bir evde yaşıyor. İlk yıllarda bir ceviz ağacının üzerine kurduğu tahta kulübede yaşayan Kulaçoğlu, Bahçesaray'da Robenson Sebahattin olarak tanınıyor. Eşi ve çocuklarını yazın Aydın'da bırakıp gelen Kulaçoğlu, ilerlemiş yaşına rağmen diktiği sebze ve meyveleri yetiştirip gelen misafirlerine ikram ediyor. Kulaçoğlu, "Emekli olduktan sonra Aydın'a gittim, ama burası hiç aklımdan çıkmadı. 22 yıldır her yaz buraya gelirim. Havalar soğuyana kadar bahçe bostanla uğraşır sebze ekerek günümü geçiririm. Buradaki halkla öyle iç içe oldum ki Kürtçe öğrendim. Artık Kürtçe bilmeyenler ile de rahat anlaşabiliyorum" dedi.

İlçe halkı tarafından da sevilen Kulaçoğlu, sık sık ziyaretlerine gelerek hatırını sorarlar. Kendisini ziyarete gelen Nevzat Ayhan isimli komşusu ile Kürtçe sohbet eden Kulaoğlu, Kürtçeyi'de çok iyi bildiği gözden kaçmadı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel O Bahçesaray'ın Robenson'u - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement