O Dava Dördüncü Kez Ertelendi - Son Dakika
Güncel

O Dava Dördüncü Kez Ertelendi

O Dava Dördüncü Kez Ertelendi

Manisa’da, sekiz aylık hamile eşi Burcu Çapar’ı dört yaşındaki kızlarının gözü önünde arabada döverek ölümüne sebep verdiği gerekçesiyle yargılanan Semih Çapar, 4’üncü kez hakim karşısına çıktı.

28.04.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, sekiz aylık hamile eşi Burcu Çapar'ı dört yaşındaki kızlarının gözü önünde arabada döverek ölümüne sebep verdiği gerekçesiyle yargılanan Semih Çapar, 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. Semih Çapar duruşmada verdiği ifadesinde, "Allah bana bir oğlan çocuğu nasip edecekti. Bir baba çocuğunu öldürür mü" dedi.

Manisa'da, sekiz aylık hamile eşini 17 Mayıs 2014 tarihinde dört yaşındaki minik kızlarının gözü önünde döverek öldürdüğü iddia edilen Semih Çapar hakkında açılan davanın dördüncü duruşması Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, Burcu Çapar'ın babası Süleyman, annesi Fatma Akyol ve tarafların avukatları katıldı. Dava, Burcu Çapar'ın olay günü hastaneye götürüldüğünde kendisine ilk müdahaleyi yapan doktorun dinlenmesi gerekçesiyle 21 Mayıs Perşembe gününe ertelendi. Dava öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması düzenledi. Duruşmanın başında, olay günü yaralanan Burcu Çapar'a hastanede ilk müdahaleyi yapan doktorun ameliyatının olduğu için duruşmaya katılamadığı bildirildi. Ardından Semih Çapar'ın amcasının oğlu İzzet Çapar'ın tekrar dinlenmesi mahkeme heyetinden talep edildi. Hakim daha önce dinlendiği gerekçesiyle talebi kabul etmedi sonra olayın tek görgü tanığı dört yaşındaki Tanem Çapar'ın olayı anlattığı ses kaydı CD halinde hakime verildi. Duruşma salonunda dinletilen ses kaydında minik kızın konuşmasında "Babam annemi yerde dövdü. Sonra bir daha vurdu. O da ağladı. Ben de yere düştüm. Motorlu amca geldi yapma dedi. Bende yapma dedim. Sonra baba hastaneye götürdü. Bende arkada oturuyordum annemle. Kötü baba vurdu. Kafasına şişeyle vurdu. Sonra hastaneye götürdü" ifadeleri yer aldı. Ses kaydının dinletilmesinin ardından söz alan Burcu Çapar'ın annesi Fatma Akyol da, "Adalete güveniyorum. Herkes kendisini benim yerime koysun" diye konuştu.

"OLAY GÜNÜ BURCU BİR KISKANÇLIK KRİZİ GEÇİRDİ"

Hamile eşini öldürmekten yargılanan Semih Çapar ise, "Kızım daha önce buraya gelerek ifade verdi. Çocuğumun psikolojisini düşünüyorlar bir de CD'ye konuşmasını çekiyorlar. Birde kızım konuşmasında annemi babam öldürdü diyor. Çocuğumun sesin kayıt alınmasını kabul etmiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi. Semih Çapar konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Bende kızımdan ayrıyım. İçeride yatıyorsam Burcu'yu sevdiğim için yatıyorum. Olay günü Burcu bir kıskançlık krizi geçirdi. Bende babanın evine götüreceğim seni dedim. Sonra arabadan kendini attı. Çeşitli yerlerinden karımı 10-15 defa vurduğum iddia ediliyor. Kafasına vursan izi kalır. Raporda kırık kemik yok. Allah bana bir oğlan çocuğu nasip edecekti. Bir baba çocuğunu öldürür mü? Ben Burcu'yu çok seviyorum. Bana canavarca öldürdü diyorlar. Canavar eşini hastaneye götürdü. Ben kızımı 11 aydır göremiyorum. Ben çocuğumun ve eşimin mezarını bile bilmiyorum. Yemin ederim ben bir şey yapmadım."

Semih Çapar'ın avukatı Emin Uz da, "Adli Tıp Raporu Burcu Çapar'ın araçtan düşme ve düşürülmesi belirtiyor. Rapora göre iki şey var. Olay günü arabadan atlama be sonrası fren yapma var. Daha önce minik kız ifade vermişti.Çocuğun ifadesi ile bu olayın aydınlatılması imkansız. Rapora göre müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Hakim ifadelerin alınmasının ardından Tanem Çapar'ın ses kaydının tam anlaşılmaması ve ara ara kesilmesi nedeniyle ses kaydının çözülmesi ve olay günü Burcu Çapar'a götürüldüğü hastanede ilk müdahaleyi yapan doktorun dinlenmesi gerekçesiyle davayı 21 Mayıs Perşembe gününe erteledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel O Dava Dördüncü Kez Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.

  • İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları
    14:45 İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İstanbul'da kutlanacak. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve Şehir Tiyatroları Geleneksel 38. Çocuk Şenliği ile çocuklara renkli etkinlikler sunulacak. Dünyanın farklı ülkelerinden çocuklar İstanbul'da bir araya gelecek ve konserler, halk dansları gösterileri, atölye çalışmaları ve oyunlarla eğlenceli bir bayram geçirecekler.


Advertisement