O Taş Ocağı Malzeme Temininden Sonra Kapatılacak - Son Dakika
Yerel

O Taş Ocağı Malzeme Temininden Sonra Kapatılacak

O Taş Ocağı Malzeme Temininden Sonra Kapatılacak

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı Mahallesi’ne açılmak istenen taş ocağına ilişkin bir vatandaşın Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ne yaptığı itiraz başvuruna yanıt vererek, ocağın gerekli olan 450 bin metreküp malzemenin alınmasının ardından kapatılacağını açıkladı.

19.08.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı Mahallesi'ne açılmak istenen taş ocağına ilişkin bir vatandaşın Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne yaptığı itiraz başvuruna yanıt vererek, ocağın gerekli olan 450 bin metreküp malzemenin alınmasının ardından kapatılacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı Mahallesi'ne açılmak istenen ve tepkilere neden olan taş ocağına ilişkin, emekli öğretmen Mehmet Şahan'ın Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne yaptığı itiraz başvurusu hakkında bir açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan tarafından yapılan açıklamada, projenin inceleme ve değerlendirme sürecinde öncelikle ilgili kurumların görüşlerinin alındığını ifade ederek, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün projeye ilişkin olumlu görüş sunduğunu ifade etti.

MALZEME TEMİNİNDEN SONRA OCAKTAKİ FAALİYET SONLANACAK

Projeyle ilgili bilgilerin verildiği yanıtta Varan, "Projenin inceleme ve değerlendirme sürecinde, öncelikle ilgili kurumların uygun görüşleri alınmış olup, bu doğrultuda işlemler sürdürülmüş ve proje hakkında 15.07.2015 tarihinde 'ÇED Gerekli Değildir' Kararı verilmiştir. Görüşüne başvurulan, DSİ Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün projeye ilişkin olumlu görüşleri mevcuttur. Bununla birlikte, söz konusu proje sadece Küçükmenderes Beydağ Projesi Ödemiş Beydağ Sulaması işi kapsamında gerekli malzemenin teminine yönelik olup, DSİ Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürlüğü'nün 23.06.2015 tarih, 405377 sayılı yazısı ile söz konusu iş kapsamında yıllık yaklaşık 150 bin metreküp toplamda 450 bin metreküp malzeme ihtiyacı bulunduğu bildirilmiştir. Bu bağlamda proje çalışma süresi iş bitimi ile sınırlı olup, 21.01.2015 tarih ve 3042 sayılı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün görüş yazısında da belirtildiği şekilde, yatırımcı tarafından verilen noter onaylı taahhütname ile Küçükmenderes Beydağ Projesi Ödemiş Beydağ Sulaması yapım işi için gereken malzemenin üretim işleminin bitiminde, ocak faaliyetinin sonlandırılacağı, ardından ocak işletmecisi tarafından gerekli ıslah ve rehabilitasyon çalışmaları yapılarak sahanın terk edileceği taahhüt edilmiştir" dedi.

Öte yandan, yürütmeyi durdurma davası için hazırlık yapan Kaymakçılı üreticiler, taş ocağı açılmak istenen bölgede incir ve zeytin ağaçlarının zarar göreceklerini belirterek, idare mahkemesine başvurmaya hazırlanıyorlar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel O Taş Ocağı Malzeme Temininden Sonra Kapatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement