Obama Afrika Birliği'ne Hitap Edecek - Son Dakika
Dünya

Obama Afrika Birliği'ne Hitap Edecek

Obama Afrika Birliği\'ne Hitap Edecek

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Etiyopya ziyaretinin üçüncü ve son gününde Afrika Birliği liderlerine seslenecek.

28.07.2015 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Etiyopya ziyaretinin üçüncü ve son gününde Afrika Birliği liderlerine seslenecek.

Obama'nın başkent Addis Ababa'daki Afrika Birliği Genel Merkezi'nde bugün yapacağı konuşmada Güney Sudan'daki krize ağırlık vermesi bekleniyor.

Sudan ile ayrıldıktan sonra iç savaşın yaşandığı Güney Sudan'da iki yıla yakın sürede binlerce kişi öldü, iki milyona yakın insan evlerini terketmek zorunda kaldı.

Etiyopya'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı Barack Obama, burada dünkü temasları sırasında Güney Sudan meselesiyle ilgili bir de mini zirveye liderlik yaptı. Güney Sudan'da Devlet Başkanı Salva Kiir ile isyancılar arasında barışın sağlanması için süre verdi. Obama, 17 Ağustos'a kadar taraflar arasında anlaşma olmaması halinde ABD ve ortaklarının diğer çözüm araçları üzerinde yoğunlaşacağını söyledi.

Barack Obama, dün ayrıca Addis Ababa'daki bir müzede sergilenen Etiyopya'nın Dikika bölgesinde keşfedilmiş 3.3 milyon yıllık 'insansı' iskeletini gör

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 28 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Obama Afrika Birliği'ne Hitap Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement