Obama, Çin Devlet Başkanı Şi ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Obama, Çin Devlet Başkanı Şi ile Görüştü

Obama, Çin Devlet Başkanı Şi ile Görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefon görüşmesi yaptı.

15.07.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Obama-Şi görüşmesinde ikili, bölgesel ve küresel meseleler ile iki ülkenin bu meseleleri ele almak için birlikte çalışmasının yolları üzerinde konuşuldu.

İki lider, 9-10 Temmuz'da Pekin'de düzenlenen ABD-Çin Stratejik ve Ekonomik Diyalog toplantısı sırasında sağlanan önemli ilerlemeyi gözden geçirirken Obama, Şi'ye bu yılki toplantıya ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti. Obama görüşmede, ABD ile Çin arasında artan pratik işbirliği ve anlaşmazlıkların yapıcı idaresini temel alan bir ilişkinin geliştirilmesine olan bağlılığını yeniden teyit etti.

Bu bağlamda iki liderin, İran ile devam eden nükleer müzakerelerde ve Ortak Eylem Planı'nın hayata geçirilmesinde ABD-Çin işbirliğinin sürdürülmesi ihtiyacı üzerinde durdu.

Obama, İran'ın nükleer programının yalnızca barışçıl amaçlar taşıdığına dair uluslararası topluma güvence verme yolunda gerekli adımları atması gerektiğinin altını çizdi. Obama, Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanma taahhütlerini yerine getirmesini sağlamak için Çin'le iletişim ve koordinasyonun artması ihtiyacını da vurguladı.

ABD Başkanı Obama, kasım ayında Pekin'de düzenlenecek Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde Şi ile görüşmek için sabırsızlandığını da ifade etti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama, Çin Devlet Başkanı Şi ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement