Obama'dan Erdoğan'a Taziye Telefonu! Başsağlığı Diledi, Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Obama'dan Erdoğan'a Taziye Telefonu! Başsağlığı Diledi, Saldırıyı Kınadı

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi, saldırıyı kınadı.

29.06.2016 16:42  Güncelleme: 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun şahsında tüm Türkiye halkına taziyelerini iletti.

İstanbul'daki terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a liderlerden bir bir taziye telefonları geliyor.

ÜRDÜN KRALI'NDAN ALİYEV'E, CAMERON'DAN ÇİPRAS'A...

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İngiltere Başbakanı David Cameron, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bugün telefonla arayarak İstanbul'daki menfur terör saldırısını kınadıklarını, Türkiye ile tam bir dayanışma içinde olduklarını belirttiler.

TÜM TÜRKİYE HALKINA TAZİYELERİNİ İLETTİLER

Teröre karşı ortak mücadelenin önemini vurgulayan liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun şahsında tüm Türkiye halkına taziyelerini ilettiler. Liderler saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa dileğinde bulundular.

KRALİÇE ELIZABETH DE TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı göndererek, başsağlığı diledi.

Elizabeth mesajında, "Prens Philip ve ben, İstanbul'da yaşanan korkunç can kaybı karşısında çok derin bir şok ve üzüntü yaşadık. Birleşik Krallık halkı adına size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve bu olaydan etkilenen Türkiye'deki herkese en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

PUTİN DE SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin de bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesi çerçevesinde İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek taziyelerini iletmişti.

RUM LİDER DE SALDIRIYI KINADI, "SAMİMİ TAZİYELERİMİ İLETİRİM" DEDİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda 41 kişinin ölümüne 239'u aşkın kişinin de yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı kınadı. Anastasiadis twitter hesabından yaptığı açıklamada, terörizme hiçbir zaman müsamaha gösterilemeyeceğini belirtti. Anastasiadis, "Türkiye hükümetine ve halkına samimi taziyelerimi iletirim" dedi.

Obama\'dan Erdoğan\'a Taziye Telefonu! Başsağlığı Diledi, Saldırıyı Kınadı

Son Dakika Güncel Obama'dan Erdoğan'a Taziye Telefonu! Başsağlığı Diledi, Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement