Obama, İsrail'e Rağmen Katar ve Türkiye'ye "Kapıyı Kapatmaya Yanaşmadı" - Son Dakika
Dünya

Obama, İsrail'e Rağmen Katar ve Türkiye'ye "Kapıyı Kapatmaya Yanaşmadı"

Obama, İsrail\'e Rağmen Katar ve Türkiye\'ye "Kapıyı Kapatmaya Yanaşmadı"

ABD Başkanı Barack Obama'nın Pazar günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki operasyona derhal son verilmesi için Netanyahu'ya "ağır bir baskı" yaptığı öne sürülürken Obama'nın İsrail'in muhalefetine rağmen Gazze müzakerelerine Katar ve Türkiye'nin dahil olmasına "kapıyı" kapatmaya yanaşmadığı da belirtiliyor.

28.07.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama'nın Pazar günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki operasyona derhal son verilmesi için Netanyahu'ya "ağır bir baskı" yaptığı öne sürülürken Obama'nın İsrail'in muhalefetine rağmen Gazze müzakerelerine Katar ve Türkiye'nin dahil olmasına "kapıyı" kapatmaya yanaşmadığı da belirtiliyor.

İsrail'in Channel 2 kanalına göre, söz konusu telefon görüşmesi sırasında ABD Başkanı Obama, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü kara operasyonuna derhal son verilmesi için Netanyahu'ya "ağır bir baskı" yaptı.

Buna karşın, Obama'nın, Mısır tarafından önerilen ve İsrail'in tercih ettiği formülün doğrultusunda olan "koşulsuz bir ateşkes" ve bunun ardından Hamas'ın Gazze'ye uygulanan yaptırımların hafifletilmesi taleplerinin görüşülmesinde mutabık kaldığı belirtiliyor ve Hamas'ın baştan beri yaptırımların hafifletilmesini istediği anımsatılıyor.

Öte yandan, Arutzsheva sitesince yansıtılan Channel 2'nin haberinde "Obama, İsrail'in muhalefetine rağmen, Katar ve Türkiye'nin müzakerelerine dahil olmasına kapıyı kapatmaya yanaşmadı" deniliyor. Obama'nın ayrıca, Netanyahu'nun Gazze'nin silahlardan arındırılması yönündeki talebini reddederek böyle bir düzenlemeyi, Hamas ile bir ateşkesin değil, İsrail ile Filistinliler arasında varılacak genel bir barış anlaşmasının bir parçası olarak gördüğünü söylediği bildiriliyor.

-ABBAS: PARİS KONFERANSINI MISIR DAVET EDİLMEDİĞİ İÇİN BOYKOT ETTİK-

Bu arada, Times of İsrail'e göre, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, Paris toplantısını Mısır'ın davet edilmediği için "boykot" ettiklerini söyledi.

Mahmut Abbas, Suudi Al-Ukaz gazetesine yaptığı açıklamada Mısır'ın ateşkes önerisinin "Geçişlerin açılması ve kuşatmanın kaldırılması dahil Filistinlilerin tüm taleplerini içerdiğini" belirterek "Paris konferansını, Mısır'ın oraya davet edilmediği için boykot ettik" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Obama, İsrail'e Rağmen Katar ve Türkiye'ye 'Kapıyı Kapatmaya Yanaşmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.

  • İsrail'in engellemelerine rağmen 125 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da namaz kıldı
    14:09 İsrail'in engellemelerine rağmen 125 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da namaz kıldı

    İsrail'in çıkardığı zorluklara ve engellemelere rağmen yaklaşık 125 bin Filistinli, ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da eda etti. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın çevresini demir bariyerlerle kapatarak bölgede konuşlandırdı. İsrail'in izin vermediği Filistinliler ise uzun kuyruklar oluşturarak Kudüs'e geçebilmek için askeri kontrol noktalarında bekledi.


Advertisement