Obama: Kore'nin Siber Saldırısına Karşılık Vereceğiz - Son Dakika
Güncel

Obama: Kore'nin Siber Saldırısına Karşılık Vereceğiz

Obama, Sony'ye siber saldırı nedeniyle Kuzey Kore'ye karşı "orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği" bir yanıt vereceklerini bildirdi.

19.12.2014 21:59  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da yıllık basın toplantısı düzenledi. Sony'nin siber saldırı ve tehditler karşısında "Röportaj" filminin vizyonunu iptal etmesini "hata" olarak gördüğünü belirten Obama, "Sony keşke önce benimle konuşsaydı, bu yola girmemeleri gerektiğini söylerdim" dedi.

Obama, "Bazı diktatörlerin ABD'de sansür uygulamaya başladığı bir toplum haline gelemeyiz. Birilerinin hicivli bir filmin yayınlanması noktasında insanları korkutmasına izin verilirse, hayal edin hoşlanmadıkları bir belgesel veya haber gördüklerinde ne yapmaya başlarlar" diye konuştu.

"KARŞILIK VERECEĞİZ"

Obama, Sony'ye siber saldırı nedeniyle Kuzey Kore'ye karşı "orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği" bir yanıt vereceklerini bildirerek, kendisine birçok seçeneklerin sunulacağını ve ona göre karar vereceğini dile getirdi.

Bir soru üzerine Obama, Kuzey Kore'nin başka bir ülkeyle işbirliği yaptığına yönelik bir işaret olmadığını da söyledi.

Sony firması, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast kurgusunu konu alan komedi filmi "Röportaj" nedeniyle, "Barış Muhafızları (Guardians of Peace-GOP)" adındaki bilgisayar korsanlarının siber saldırılarına ve tehditlerine maruz kalmıştı.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI"

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, da yaptığı yazılı açıklamada, Sony'ye yapılan saldırının sadece bir şirket ve onun çalışanlara yapılmış bir eylem olmadığını, bunun aynı zamanda ifade özgürlüğüne saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

Son yaşanan olayın iyi bir siber güvenliğin önemini vurguladığını belirten Johnson, ülkedeki her şirketin kendi siber güvenliklerini gözden geçirmesi gerektiğini ve sistemlerini geliştirmeleri noktasında bakanlığın tüm kurumlara yardıma hazır olduğunu bildirdi.

FBI AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Sony firmasına yapılan siber saldırının arkasında Kuzey Kore'nin olduğunun belirlendiğini bildirdi.

FBI tarafından yapılan açıklamada, "Soruşturmanın sonucu olarak ve ABD yönetiminin ilgili birimleriyle yakın işbirliğinin neticesinde şimdi FBI, bu eylemlerden Kuzey Kore hükümetinin sorumlu olduğu sonucuna varacak yeterli bilgiye sahip" ifadesi kullanıldı.

"YAZILIMDAN TESPİT EDİLDİ"

Bu sonuca nasıl ulaştıklarına dair bilgi de veren FBI, bu saldırıda kullanılan veri silme yazılımlarının FBI'ın bilgisinin bulunduğu Kuzey Kore aktörlerinin daha önce geliştirdiği yazılımlarla bağlantılı olduğu bildirdi. Açıklamada, "Örneğin, spesifik kodların dizilimi, kriptolama algoritması ve gizliliği ihlal edilen ağ bağlantılarında benzerlikler bulunuyor" görüşüne yer verildi.

"DAHA ÖNCE DE SALDIRI YAPAN IP ADRESLERİ BENZİYOR"

FBI, ayrıca, bu saldırıda kullanılan altyapı ile ABD hükümetinin daha önce Kuzey Kore ile doğrudan bağlantı kurduğu diğer siber saldırıların altyapısı arasında önemli uyumluluklar gözlemlediği vurgulanarak, birçok IP adresindeki benzerliklere işaret edildi. Bunun yanında Sony'e yapılan saldırının, geçen yıl Kuzey Kore tarafından Güney Kore'nin banka ve medya organlarına düzenlenen saldırılara benzediği bildirildi. FBI, bu tür tehdit eylemlerin kabul edilebilir bir devlet davranışı olmadığını kaydetti.

Obama: Kore\'nin Siber Saldırısına Karşılık Vereceğiz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Obama: Kore'nin Siber Saldırısına Karşılık Vereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • BİJİ ŞEROK OBAMA: TÜRKLER AMERİKA VE AVRUPA YA VERDİĞİ SÖZDE DURMADI DİKLEŞTİ. . TEZKEREDE ABD Yİ KIZDIRDI. AMA KÜRTLER SÖZÜNDE DURUR. AMERİKA KÜRTLERE HAYRAN. ŞİMDİYE KADAR BİZ BU CESUR YİĞİT MİLLETİ NASIL FARKEDEMEDİK DERLER. . EEE KÜRT HEM VERDİĞİ SÖZDE DURURU HEM YİĞİTTİR. . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEİİL. . . BİZ KÜRTLER ANLI ŞANLI ARİ IRKINDANIZ. . FARSLARLA FRANSIZLARLA ALMANLARLA AKRABAYIZ. . . KISKANANLAR ÇATLASIN. . . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK. . TÜRK KÜRT KARDEŞ DİYE BOŞUNA AVUNMAYIN. . BU GİDİŞLE BÜTÜN DÜNYANIN ENERJİ KAYNAĞI KÜRTLER OLACAK. . ZENGİNLEŞECEĞİZ AMA . RAMAZANLARDA FİTRE VE ZEKATIMIZI TÜRKLERE YİNE VERMEYİZ. . PETROL SERMAYESİ AMERİKAN TEKNOLOJİSİYLE BİRLEŞECEK. DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİNDEN BİRİ KÜRDİSTAN OLACAK. . . ÇATLAYIN DA PATLAYIN. HAHAHAHAHA . biz kürtler lüks arabalarda gezip durakta otobüx bekleyen tirkoları gaza boğacağı 6 29 Yanıtla
  • mala mine: Senin tasmanı obama nerde bıraktığını unutmuş. Dikkat et sana zehirli kemik vermiş. 20 1
  • Yakup Köse: Hayatımda bu kadar gülmemişimdir :) densiz, sen durakta otobüs beklerken çok üşüdün ne yazdığını bilmiyorsun herhalde 2-3 senelik bir ömrünüz kaldı ya bize biat edeceksiniz ya abd nin emrinde kuyu kazmaya devam anladığınız tek iş o amelelik. . . 20 0
  • petrol fiatlarının düşmesine karşıyımdır: petrol fiatlarının düşmesine karşıyımdır PETROL FİATLARININ DÜŞMESİNE KARŞIYIMDIR: DÜNYA NIN EN KALİTELİ PETROLLERİ KÜRTLERİN ELİNDE. . . PETROL ÇIKARMAK O KADAR KOLAY MI. KÜRT EKONOMİSİNİ BOZMAK İÇİN DÜŞÜRÜYORLAR. . . SONRA KÜRT PETROLLERİ MOTORUN ÖMRÜNÜ UZATIR. PAHALI BİLE OLSA KÜRT PETROLÜ ALMAK LAZIM GELİR. . BAŞKA PEROLLER MOTORU BOZAR. KULLANMAYIN KULLANMAYINÇ KÜRT PETROLÜ KULLANIN. MORORUN ÖMRÜ UZASIN. petrol fiatlarının düşmesine karşıyımdırKürtçede kıro, kırıg'ten gelir oda bazı yerlerde 'oğlan' yada erkek çocuk anlamına gelir 4 7 Yanıtla
  • Burak: Adam olup ulke oldugunu sananlar oyuna gelmesin. Biz oynariz boyle diyor usa !!! 1 2 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement